HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Mühendislere başarılar diliyorum

Mühendislere başarılar diliyorum

Geçtiğimiz cumartesi günü TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen bir programa katıldım.

 

Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen “Meslekte Onur Yılı Belge Töreni” için programın başlanacağı saatten yarım saat sonra gitmeme rağmen programın yeni başladığını görünce sevindim.

 

Programda ilk olarak Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler bir konuşma yaptı.

 

Sayın Nail Çiler, Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği’nin yaptığı başarılı çalışmalar ve projelerden dolayı hem oda başkanı hem de oda üyelerini tebrik etti.

 

Covid sürecinde ezbere dayalı eğitim sisteminin iflas ettiğini ifade eden Sayın Çiler, “Alın teriyle akıl terini birleştiren kazanır. Gebze Bölgesi’ndeki 307 okuldan sadece 27 tanesi meslek okulu. Proje okullarının sayısı arttırılmalı.”

 

Sayın Nail Çiler’in ardından ise Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Sayın Barış İnce bir konuşma yaptı.

 

Son derece güzel ve etkileyici bir konuşma yapan Sayın Barış İnce’nin konuşmasının sonundaki şu sözleri ise bence ayakta alkışlanması gerekiyordu; “Nerede bir yağma, talan varsa buna karşı çıkmak siyaset yapmaksa evet biz siyaset yapmaya devam edeceğiz. Ve bu nedenle biz her yerdeyiz. Cerattepe’de ormanlar katledilmesin diye maden şirketlerine direnen halklayız. Sendikalı olduğu için işten atılan işçilerleyiz. İkizdere’de taş ocağına direnen köylülerleyiz…”

 

Programın sonunda ise Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Sayın Murat Kürekçi bir konuşma yaptı.

 

Sayın Murat Kürekçi’nin de konuşmasındaki şu sözleri, “İşsizlik en temel sorunumuz. Biz gerçek anlamda halktan yana, planlı ekonomi ve bütüncül planlamanın herkesi memnun edeceğine inanıyoruz” dikkatimi çekti.

 

Yapılan konuşmaların ardından meslekte 20, 15, 10 ve 5 yıl kıdeme sahip üyelere birer belge verildi.

 

Pandemi nedeniyle törenin bu yıl Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılmasından dolayı biraz üzüldüm.

 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği’nin bu tür etkinlikleri ve programları pandeminden önce daha yoğun katılımlı ve daha güzel olurdu.

 

Etkinlikler için bir akşam yemeği veya kokteyl organize edilirdi.

 

Pandeminin halen devam etmesi nedeniyle bu yıl ki programın bu şekilde olması sağlığımız için gerekli.

Oda üyelerine böylesi güzel bir etkinlikte bir araya getiren Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Sayın Barış İnce başta olmak üzere tüm oda yöneticilerine teşekkür ediyorum.

 

Pandeminin biran önce hayatımızdan çıktığı ve yine eskisi gibi o güzel ve neşeli davetlilerde bir araya gelmek dileğiyle tüm makine mühendislerine de mesleklerinde başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 1048 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi