HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Muhalefetin üstünlüğü

Muhalefetin üstünlüğü

Önceki gün Gebze Belediyesi’nin olağan meclis toplantısı vardı.

 

Belediye meclis toplantısına takip etmeye gittiğimde Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yurtdışında olması nedeniyle meclise başkanlık edemeyeceğini öğrenince meclisin sakin geçeceğini sandım.

 

Ancak CHP ve İyi Partili meclis üyeleri beni yanıltı.

 

Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yerine belediye başkan yardımcısı Selamet Güner meclise başkanlık etti.

 

Özellikle de CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri.

 

Her biri sanki derslerine son derece iyi hazırlanmış öğrenciler gibi Selamet Güner’i sordukları sorular ve yaptıkları etkili muhalefetle büyük takdir toplandılar.

 

CHP Grup Sözcüsü ve meclis üyesi Saide Çalışkan Arslan meclisin üçüncü gündem maddesi ile ilgili olarak adeta hukuk dersi verdi.

 

AKP’li meclis üyelerinin sataşmalarına ise diğer bir CHP’li meclis üyesi Şahin Yılmazel tepki gösterdi.

 

CHP’li diğer meclis üyeleri Gökhan Yamen, Halil İbrahim Başçiftçi, Sinan Çeper ve Cavit Kapoğlu da gerek grup olarak gerekse de bireysel olarak etkili birer muhalefet yaptılar.

 

CHP’li meclis üyelerine etkili muhalefetine bir de İyi Partili Meclis Üyesi Birol Elüstü de söz alarak gündem maddeleri ve gündem dışı konuları meclise getirmesi son derece yerinde bir davranış oldu.

 

İyi Partili meclis üyesi Birol Elüstü’nün özellikle Deva Partisi’nin mitingindeki kapalı Pazar alanındaki tuvaletlerin kapatılması, pazarcı esnafının yaşadıkları sorunlar ile çöp ihalesi ile ilgili görüşleri yerinde ve haklı sorulardı.

 

Deva Partisi’nin mitingindeki kapalı Pazar alanındaki tuvaletlerin kapatılması ile ilgili olarak belediye başkan yardımcısı Selamet Güner polisi suçlayarak polisin tuvaletleri kapattığını söyledi.

 

Gebze Belediyesi meclisinden gözlemlediğim CHP ve İyi Partili meclis üyeleri zaman geçtikçe daha güçlü ve etkili muhalefet yapmaya başladılar.

 

Zamanla bu etkili ve güçlü muhalefetin artarak devam etmesini dilerim.

 

Bu arada CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü’nün de her meclis toplantısını takip edip meclis üyelerine destek vermesi de son derece doğru bir davranış.

 

Son olarak İyi Partililere ve özellikle CHP’lilere diyeceğim iki çift söz var.

 

Oy verdiğiniz meclis üyelerini bilmeden zaman eksik, yanlış veya hata yapabilirler.

 

Ancak meclis üyelerinizi acımasızca sosyal medyada veya ulu orta eleştirmek yerine destek olmanızı dilerim.

 

 

Bu yazı toplam 1067 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi