HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Muhalefetin birlikteliği

Muhalefetin birlikteliği

Önceki gün İzmit’te siyaset sahnesinde çok güzel bir görüntü oluştu.

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Sayın Harun Yıldızlı’nın bir televizyon programında söz ettiği muhalefet partilerin il başkanları önceki gün kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

 

Kahvaltılı toplantıya CHP Kocaeli İl Başkanı Sayın Harun Yıldızlı, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sayın Zafer Mutlu, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Sayın Şanbaz Yıldız, Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Sayın Serap Çakır ve Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Sayın Mustafa Nazlıgül katılmış.

 

Gerçekleşen toplantının fotoğraf karesini görünce çok mutlu oldum.

 

Muhalefetin il başkanlarının bir arada olması tüm Kocaeli’ne güç verir.

 

Bu toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen tüm herkese ve il başkanlarına teşekkür ediyorum.

 

Muhalefet partililerin uzun zamandır Ankara’da devam eden biz dizi görüşmeleri var.

 

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nden temsilciler, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ için uzun zamandır bir araya gelerek bir taslak metin de hazırladıklarını biliyoruz.

 

Bu birliktelikten yola çıkarak muhalefet partilerin illerde ve ilçelerde de bir araya gelmesini gerekiyor.

 

Muhalefet partilerin bu manada Kocaeli’deki bu toplantısı büyük önem arz ediyor.

 

Kocaeli’deki il başkanlarının bir araya gelmesiyle sınırlı kalmamalı.

 

İlçe başkanlarının da bence bir araya gelerek sürekli birbiriyle istişare ve iletişim halinde olmaları gerekiyor.

 

Gebze’deki bulunan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin ilçe başkanları bugüne kadar bir araya gelmeleri gerekiyordu.

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Sayın Gökhan Orhan, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Sayın Av. Burak Uluköylü, Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Mustafa Türel, Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Av. Kemal Memiş, Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Alican Karakaya’nın mutlaka birbiriyle ikili görüşmeleri vardır.

 

Ancak benim söz ettiğim tıpkı il başkanları gibi ilçe başkanları da bir araya gelerek bir bütün olarak basına ve kamuoyuna birlikte poz vermeleri.

 

Bu toplantı için CHP Gebze İlçe Başkanı Sayın Gökhan Orhan, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Sayın Av. Burak Uluköylü, Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Mustafa Türel, Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Av. Kemal Memiş, Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Alican Karakaya’ya çağrıda bulunmak istiyorum.

 

Sayın ilçe başkanları bu toplantı sayesinde inanın Gebze için ve Gebze’de yaşayan vatandaşlar için çok güzel kararlar veya görüşler ortaya çıkacaktır.

 

Partilerinizin genel merkezlerinde ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ için yapılan görüşmelerden ortaya çıkacak olan taslakla ilgili olarak belki seçimlerde ittifaklar olacaktır.

 

O nedenle seçimler olduğunda değil, şimdiden sizlerin bir araya gelmesi hem sizler için hem de partileriniz için büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Bu yazı toplam 793 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi