HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Mermer, tost, çöp, güzide

Mermer, tost, çöp, güzide

 

 

Gebze Belediyesi Eski Başkanı Sayın Adnan Köşker’i görev yaptığı 2 dönem boyunca en çok eleştiren ve çoğu zaman da mahkemelik olan gazetecilerden biriyim.

 

Sayın Adnan Köşker ile ilgili olarak o dönem yaptığım eleştiriler ve haberlerde asla ne kişisel bir çıkar veya beklenti ya da kişisel bir sorun gözetmedim.

 

Zaten haberlerimden dolayı Sayın Adnan Köşker de zaman zaman bana çok kızdığını anca her zamanki beyefendi ve nezaketini korudu.

 

Bugün bilen Sayın Adnan Köşker ile ne zaman bir yerde karşılaşsak birbirimize selam verir al hatır sorarız.

 

Sayın Köşker ile ilgili eleştirilerim her zaman Gebze’nin daha güzel ve yaşanabilir bir kent olması için idi.

 

Sayın Adnan Köşker ve ekibinin o dönem yaptıkları çalışmaları ve projelerini eleştirirken önceki gün bir kez daha anladım ki Sayın Köşker ve ekibine haksızlık etmişim.

 

Cumartesi günü Gebze Belediyesi Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz’ün basın toplantısına katıldım.

 

Toplantı öncesi Gebze Belediyesi Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz ve yanındaki çalışma ekibine dikkatlice baktım.

 

Ne mi gördüm?

 

Bir masada oturmuş orta yaş üstü yedi beyefendi.

 

Gebze gibi nüfusun yüzde 49’nun kadın olduğu gibi bir kentte masada oturan orta yaş üstü yedi beyefendinin yanında en azından bir kadın belediye başkan yardımcısını olmasını geçtim bir kadın birim müdürü bile yoktu.

 

Oysa başta da belirttiğim gibi Sayın Köşker ve ekibini en çok eleştiren biri olmama rağmen o dönemde Gebze Belediyesi’nde Sayın Nilay Ayran gibi bir belediye başkan yardımcısı vardı.

 

 

Sayın Köşker ve ekibi ile ilgili olarak o dönem başta şahsım ve kamuoyunun yaptığı eleştirilerin başında Anibal Projesi’nin gecikmesinden tutun Beylikbağı’daki Bilim ve Sanat Merkezi’nin yapımını gecikmesi, Eskihisar Aksiyon ve Macera Parkı’nın gecikmesi ve Gebze Alemdar Köprüsü gibi projeler geliyordu.

 

 

Oysa Gebze Belediyesi Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz’ün basın toplantısındaki eleştiriler duyunca da inanın bir kez daha Sayın Köşker ve ekibine en azından kendi adıma haksızlık etmişim diye düşündüm.

 

Gebze gibi bir şehirde halen daha çöplerin toplanmaması, trafik sorunu ve belediyeye ait bir işletmede tost fiyatı gibi benzer sorunların konulmasına hem Sayın Zinnur Büyükgöz hem de ekibinin görev süresi ne kadar başarısız olduğunu gösteriyor.

 

İzin günüm olmasına rağmen Gebze Belediyesi Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz’ün basın toplantısına katılmaktan büyük pişmanlık duydum.

 

Şimdi diyeceksiniz toplantıda hiç mi önemli bir konu veya proje konuşulmadı mı?

 

Basın toplantısı ile ilgili olarak toplantıya katılan diğer basın mensubu arkadaşlarla da yaptığım görüşmelerden sonucu şunu diyebilirim.

 

Yönetmeliği Atıf Yılmaz’ın yaptığı ve her sahnesini ezbere bildiğim Kibar Feyzo adlı bir film var.

 

O güzel filmde abdest sahnesi var.

 

Sahnenin sonunda usta oyunca İlyas Salman’ın Kemal Sunal ve köyün imamı arasında geçen konuşmadan anladığı horoz, tavuk ve 2 yüzlük olarak ifade eder.

 

Sayın Zinnur Büyükgöz’ün basın toplantısını takip eden biri olarak benim de toplantıdan anladığım mermer, tost, çöp ve güzide idi.  

Bu yazı toplam 856 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi