HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Masadakiler karar vermeli

Masadakiler karar vermeli

Önceki gün Gebze Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısını takip ettim.

 

Belediye meclis toplantıları gazeteciler için haberin bol olduğu yerler demektir.

 

Hem kulis bilgileri hem de yaşadığınız kentle ilgili tüm kararlar belediye meclis toplantılarında alınır.

 

Ancak nedense belediye meclis toplantılarına bazı muhalefet partilerin dışında kimsenin çok ilgi ve alakası yok.

 

Gebze Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında hem uzun zamandır görmediğim bazı isimleri gördüm hem de bazı kulis bilgiler edindim.

 

Kulis bilgileri önümüzdeki günlerde yazacağım.

 

Belediye meclis toplantısının sona ermesinin ardından Gebze Kültür Merkezi önünde ayaküstü İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Sayın Burak Uluköylü ve İyi Partililerle sohbet ederken CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Şahin Yılmazel’in çay daveti üzerine Gebze Kars- Ardahan-Iğdır Derneği’ne gittik.

 

Gebze Kars- Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Sayın Metin Baytöre hemen bizleri karşılayarak masalar birleştirildi.

 

Birleştirilen masalarda kimler yok ki.

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Sayın Gökhan Orhan, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Sayın Burak Uluköylü, Memleket Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın İsmail Aşak, İyi Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Sayın Özhan Aşkın Öztürk, Memleket Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Olcay Palancı, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Sayın Şahin Yılmazel, Sayın Cavit Kapoğlu, Sayın Erhan Bölük, Sayın Gökhan Yamen, İyi Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Sayın Birol Elüstü ve Sayın Kayhan Özler, İyi Parti Gebze ilçe yöneticileri ve CHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Sayın Yaşa Erdoğan.

 

Yani anlayacağınız masada her biri birbirinden değerli isimler ve muhalefetin 3 ilçe başkanı bulunuyordu.

 

Gebze Kars- Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Sayın Metin Baytöre her zamanki gibi bizleri sıcak karşılayarak hemen çaylarımızı söyledi.

 

Çaylar geldikten sonra CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Sayın Şahin Yılmazel masada olan tüm isimleri teker teker Sayın Metin Baytöre’ye tanıttı.

 

Masada onca siyasi isim olunca malum konuşulan konuda siyaset oldu.

 

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Sayın Burak Uluköylü bir ara bana dönerek, “Tarihi bir masa yakaladın. Bu masadakilerin fotoğrafını çek. Böyle bir masa kolay kolay bulunmaz. Bu masada olan isimler Gebze’nin geleceği ile ilgili kararları verecek.”

 

Bunu duyunca hemen masadakilerden izin alarak masada bulunan her biri birbirinden değerli isimlerin fotoğrafını çekerek bu anı ölümsüzleştirdim.

 

Türkiye olası bir erken seçim veya baskın seçim için neredeyse gün sayıyor.

 

Olası bir erken veya baskın seçimde başta Kocaeli ve Gebze için partilerin genel merkezlerinden alınacak kararlarla milletvekili listelerinin belirlenmesi son derece yanlış olur.

 

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Sayın Burak Uluköylü’nün de dediği gibi masada olanlar yani Gebze’de Kocaeli’de olan isimlerin karar vermesi gerektiğine inanıyorum.

Bu yazı toplam 1106 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi