HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Kız babası

Kız babası

Hep bir kızım olmasını ve kız babası olarak anılmayı isterdim.

Yaş ilerledikçe de kız babası olmaya daha çok heves eder oldum.

Çocuklar arasında bir ayrımcılık veya birini diğerinin üstünde görmek manasında değil de kız çocuklarının yeri bende her zaman ayrıdır.

Çevremdeki kız babalarının görünce de kız babası olma duygum her geçen gün artıyor.

Hele kız babalarının kızlarının büyüyüp bir meslek sahibi olduklarında veya ayakları üzerinde durduklarında başka bir havaya girdiklerini görüyorum.

Kızlarıyla gurur duymanın verdiği o duygu ile kızlarının başarılarından veya yaptıkları işlerden söz ederlerken görmelisiniz.

Yakın çevremden bildiği CHP Kocaeli İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Cavit Kapoğlu ve CHP Gebze Eski İlçe Yöneticisi Kemal Nişancı’nın ortak özellikleri hepsi de birer kız babası.

Hikmet Koçoğlu, Cavit Kapoğlu ve Kemal Nişancı’nın kızları büyüyüp meslek sahibi oldular.

Her biri birbirinden değerli bu kız çocukları okudukları başarılı okullar ve çalışkanlıkları sayesinde bugün artık hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli görevler ve başarılı işler yapıyor.

CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Cavit Kapoğlu’nun kızı Oslo’daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde görevli.

CHP Kocaeli İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu kızı ise UNESCO’da yaptığı başarılı çalışmalar ve projeler adından söz ettiriyor.

CHP Gebze Eski İlçe Yöneticisi Kemal Nişancı’nın kızı Türkiye’nin önde gelen bir firmasında üst düzey yönetici olarak görev yapıyor.

Bu kız çocuklarının ilerleyen zamanlarda daha da başarılı işlerde, projelerde ve çalışmalarda göreceğimize eminim.

Dünyanın en büyük barolarından olan İstanbul Barosu’nun seçimlerinin sonucunda yeni baro başkanı seçilen Filiz Saraç’ı görünce bir kez daha kız babası hevesim iyice artıp yukarıdaki kız babası olan isimleri kıskandım.

Düşünsenize Dünyanın en büyük barolarından olan İstanbul Barosu’nun144 yıldan sonra ilk kadın baro başkanı seçilen Filiz Saraç’ın babasının yaşadığı mutluluğu ve gururu.

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç’ın babasının yaşadığı gururu ve mutluluğu Hikmet Koçoğlu, Cavit Kapoğlu ve Kemal Nişancı’nın da yaşadıklarını veya yaşamalarını dilerim.

Kız babası olmanın verdiği mutluluk bambaşkadır.

 

Bu yazı toplam 1175 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi