HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Kim davet etti?

Kim davet etti?

Yoğun bir hafta nedeniyle zaman zaman gündemden kaçırdığım bazı konular olabiliyor.

 

Ancak bu konuyla ilgili olarak 10 Kasım’ın geçmesini ve resmi bir yetkiliden açıklama yapılmasını bekliyordum.

 

Düne kadar bu konuyla ilgili olarak hiçbir kurum veya kişiden bir açıklama yapılmadı.

 

Ayasofya Camisi'nde gerçekleşen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" programında Mustafa Kemal Atatürk'e atfen "zalim ve kâfir" diyen imam Mustafa Demirkan’ı duymuşsunuzdur.

 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un katılımıyla 28 Mayıs’ta Ayasofya’da gerçekleştirilen “İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızları İcazet Töreni”nde, Reisül-Kurra vekili Mustafa Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini anımsatarak, Atatürk’ü hedef almıştı.

 

Demirkan, “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadelerini kullanmıştı.

 

Bu ifadeleri kullanan Mustafa Demirkan geçtiğimiz gün Çayırova’da bir programa davet ediliyor.

 

Konuyla ilgili olarak CHP Çayırova İlçe Başkanı Sayın Cihan Soyluçiçek ile görüştüm.

 

CHP Çayırova İlçe Başkanı Sayın Cihan Soyluçiçek sert sözlerle Mustafa Demirkan’ın kim veya kimler tarafından davet edildiğini kendilerinin de merak ettiğini ifade etti.

 

Sayın Cihan Soyluçiçek yaptığı açıklamada, “Ayasofya Camisi’nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e atfen ‘zalim ve kâfir’ diyen, Reisül-Kurra sıfatıyla Çayırova’da icazet törenine katılan Mustafa Demirkan denen şahsı ilçemize kimler davet etti?

 

Üstelik törende başköşeye oturtulan bu şahsın ayrıcalığı nedir?  ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bu cumhuriyet olmayacaktı, ben mühendis olamayacaktım’ diyen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi böyle bir ortamda nasıl kalmıştır ve bu şahsiyeti nasıl kovmamıştır?

 

Atatürk konusunda çok hassas olduğunu söyleyen Sayın Başkan neden buna göz yummuştur?

Daha önce de yine bir Atatürk düşmanını olan Yavuz Bahadıroğlu Çayırova Kitap Fuarı’na davet edilmişti.

 

Çayırova adına ikinci bir skandala imza atan yöneticileri derhal istifaya davet ediyoruz.

İlçemizin adını kirlettiğiniz artık yeter! Biraz utanmanız olsun!”

 

Şimdi bende buradan bir kez daha başta Çayırova Kaymakamı Sayın Hasan Gözen ve Çayırova Belediye Başkanı Sayın Bünyamin Çiftçi’ye seslenmek istiyorum.

 

Mustafa Kemal Atatürk'e atfen "zalim ve kâfir" diyen birini Çayırova’ya kim veya kimler davet etti?

 

 

Bu yazı toplam 1045 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi