HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Kemal Memiş ile keyifli bir sohbet

Kemal Memiş ile keyifli bir sohbet

Demokrasi ve Atılım Partisi Gebze İlçe Halkla İlişkiler Başkanı Sayın Ahmet Yaman geçtiğimiz cumartesi günü telefonla beni arayarak Gebze 15 Temmuz Kent Meydanı’nda kurulan standı ziyaret etmeye davet etti.

 

Ancak bitmeyen görüşmeler ve son dakika çıkan önemli bir görüşme nedeniyle Sayın Ahmet Yaman bu nazik davetine gidemedim.

 

Bu kez de Pazar günü Demokrasi ve Atılım Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Kemal Memiş’in telefonla arayarak davet edince ikinci davete katılmamak ayıp olur diyerek gittim.

 

Deva Partisi’nin Gebze 15 Temmuz Kent Meydanı’nda kurulan standının olduğu yere gittiğinde Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Kemal Memiş, ilçe yöneticileri ve bazı mahalle başkanlarını gördüm.

 

Kısa bir selamlaşma ve hal hatır sorduktan sonra Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Kemal Memiş ile başladık siyaset konuşmaya.

 

Parti çalışmalarının nasıl gittiğini sordum Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Kemal Memiş’e, “Gayet iyi ve güzel gidiyor. Her hafta bir mahallede mahalle birim başkanımızın da katılımıyla o mahalledeki esnafı ziyaret ediyoruz. Esnafların sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz.”  

 

Bu ziyaretlerde esnaflar ne tür sorunlar ve sıkıntılardan söz ediyor, “Hanifi bey esnafın en çok sıkıntı duyduğu sorun sürekli zam. Dün aldığı ürüne bugün zam geliyor. Esnaf bu zamlar yüzünden ürün almakta ciddi sıkıntı yaşıyor.”

 

Sayın Genel Başkanınız veya partinin tanınma veya tanınmama gibi bir sorun yaşıyor musunuz, “Partimiz ilk kurulduğu Sayın Genel Başkanımız tanınıyordu. Ancak partimiz yeni kurulduğu için tanınmıyordu. Oysa şimdi partimiz ve Sayın Genel Başkanımız birlikte tanınıyor”

 

Gebze’de yaşıyor ve Gebze’de siyaset yapıyorsunuz. Gebze’nin ne tür sorunları var ve sizin çözüm önerileriniz nelerdir?

 

“Bu soru için teşekkür ederim. Çok güzel bir konuya değindiniz. Deva Partisi olarak sakın yanlış anlamayın farklı bir siyaset tarzımız var. Gebze’nin sorunları konusunda yerel yöneticiler, STK’lar, vatandaşlar ve siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla bir çalıştay yapacağız.

 

Bu çalıştayda Gebze’nin haritasını çıkaracağız. Gebze’nin sorunları nedir diye soracağız.

 

Ardından bu sorunları başlıklar halinde belirleyeceğiz. Sorunların çözümü noktasında da konunun uzmanı olan kişi ve kurumları çağırarak sorunların çözümünü konuşacağız”

 

Yeni kurulan bir parti olmanıza rağmen oy oranınızla ilgili bir anket veya araştırma yaptırdınız veya yaptırmayı düşünüyor musunuz? “Deva Partisi olarak tüm Türkiye’de teşkilatlanmamızı tamamladık. Ancak malum pandemi nedeniyle halen daha bazı illerde ve ilçelerde kongrelerimizi tamamlamadık. Bu illerde de kongre sürecinin ardından genel merkezimizin bir anket yaptırma gibi bir projesi olduğunu biliyoruz”

 

 

Yapılan anketlerde iktidar partisinin oy oranı zaman zaman çok düşük zaman zaman çok yüksek gösteriliyor. Sizce iktidar partisinin oy oranı nedir?

 

Bakın Hanifi Bey. Deva Partisi olarak esnaf ziyareti yapıyoruz. Her hafta stant kuruyoruz. Sürekli vatandaşlarla iç içeyiz. Yani işin açıkçası sürekli sahadayız. İktidar partisinin sahada göremiyoruz.

 

Nasıl sahaya çıkacaklar? Bu hayat pahalılığı ve krizde vatandaşa ne söyleyecekler. Gebze gibi bir ilçe iktidar partisinin en güçlü olduğu ilçe. Ama inanın en güçlü oldukları Gebze’de bile öyle bir darbe alacaklar ki inanamayacaksınız”

 

Bu keyifli sohbet ve güzel lokumlar için Deva Partisi Gebze İlçe Başkanı Sayın Kemal Memiş’e bir kez daha buradan teşekkür ediyorum.

 

Bu yazı toplam 766 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi