HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Kadınlar varsa başarı vardır

Kadınlar varsa başarı vardır

Kadınların olduğu her yerde hem başarı hem disiplin hem de çalışkanlık vardır.

 

Nerden mi biliyorum.

 

Size sadece kadınların yönetimde ağırlıkta olduğu iki örnek kurumdan söz edeceğim.

 

Birincisi Gebze Organize Sanayi Bölgesi.

 

Geçtiğimiz günlerde Hatay Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasından bir heyet Gebze Ticaret Odası’nı ziyaret etmişti.

 

Ziyarettin ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler’in daveti üzerine heyetle birlikte Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne gittik.

 

Heyetle birlikte Sayın Nail Çiler ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim binasına gittik.

 

Karşılama ve tanışmanın ardından Gebze Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sayın Zeynep Nil Sönmez OSB ile ilgili olarak slayt eşliğinde bir sunum yaptı.

 

Sayın Zeynep Nil Sönmez sunum yaptıkça ben ve Hatay Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasından gelen heyet başta olmak üzere hemen hemen herkes birbirimizin yüzlerine bakıp bakıp emimin içimizden vay be diyorduk.

 

Sadece Gebze’de değil Kocaeli’de ve hatta dünyada örnek olan OSB’lerin başında gelen Gebze Organize Sanayi Bölgesi bugün itibariyle 30 kişiyi istihdam ediyor.

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi 2005 yılında faaliyete geçirdiği teknoparkla, bünyesinde teknopark kurmuş olan ilk OSB unvanına da sahip olan bir OSB.

 

Alarko, Aromsa, Aygaz, Arçelik Lg, Legrand, Procter & Gamble, Siemens, Tadım, Turkcell, Ülker gibi dünyada ve ülkemizdeki markaların olduğu Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin hem bölgemize hem de ülke ekonomimize sağladığı katkıları ise siz düşünün.

 

Peki, Gebze Organize Sanayi Bölgesi bu kadar başarılı ve örnek bir OSB olmasındaki en büyük etken ne diye soracak olursanız cevabını Sayın Zeynep Nil Sönmez’in konuşmasındaki cümleden almak istiyorum.

Yönetimde kadınların ağırlıkta olması.”

Sayın Zeynep Nil Sönmez’in de dediği gibi Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin bu kadar başarılı ve örnek bir OSB olmasındaki en büyük pay yönetimde kadınların ağırlıkta olması.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin dışında yine yönetimde kadınların ağırlıkta olduğu diğer bir başarılı kurum ise Gebze Mimarlar Odası.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen genel kurulda yeniden Gebze Mimarlar Odası başkanı seçilen Sayın Cenk Elgin çok yerinde bir karar alarak yönetiminin çoğunluğunu kadınlara yer vermiş.

Öncelikle Sayın Cenk Elgin’i bu kararından dolayı tebrik ederim.

Geçtiğimiz dönem birçok başarılı işlere ve projelere imza atan Gebze Mimarlar Odası’nın emimin bu dönemde de kadınların sayesinde daha da başarılı işlere ve projelere imza atacak.

Başta da belirttiğim gibi kadınların olduğu her yerde başarı vardır.

Bu yazı toplam 925 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi