HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

İyi ki varsınız…

İyi ki varsınız…

Önceki gün Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören meslektaşım, arkadaşım ve dostum Refik Sıla Güvenç’in durumu ile ilgili güzel haberler alamadım.

Canım sıkıldı, içim daraldı.

Hani derler ya duvarlar üstüme üstüme geldi.

Gazetede işlerim bittiği için çıkıp biraz hava almak istedim.

Ancak dışarı çıkınca nereye gidecektim ki?

Herkesin depremden dolayı canı sıkkın.

En iyisini deprem bölgesine yardım gönderenlere yardım edip hem bir yandan bir nebze olsun yardımım olur hem de Refik Sıla Güvenç’in durumuyla ilgili haberleri unuturum dedim.

Depremzedeler için depremin ilk gününden beri adeta bir AFAD merkezi gibi çalışan Gebze Ticaret Odası’nda aldım soluğu.

Gebze Ticaret Odası’nın bodrum katı depremzedeler için sürekli gelen yardım malzemelerinin depolanıp ardından TIR’lara yüklenip depremin olduğu illere gönderiliyor.

Odaya gittiğimde yine bir telaş ve koşuşturma içerisinde bir yandan yardım malzemeleri toplanırken bir yandan gelecek olan TIR’a nelerin yükleneceği ile ilgili Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve Gebze Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin ile oda yönetim kurulu üyeleri konuşuyorlardı.

Gelecek olan TIR’a hangi yardım malzemelerinin yükleneceğinin listesi yapıldıktan sonra yardım malzemelerini kontrol eden Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile selamlaştık.

Kaç gündür yoğun bir şekilde koşuşturan Nail Çiler bitkin, yorgun, halsiz ve zor ayakta duruyordu.

Kısa bir süre Gebze Ticaret Odası’nın personellerinden Aysun Yolcu gelerek Nail Çiler’e bir misafirinin geldiğini ve uzun süredir beklediğini söyledi.

Son kontrolleri yapan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ile birlikte makam odasına çıkarken bir yandan da Refik Sıla Güvenç’in durumu ile ilgili son durumu bilgisi olup olmadığını sordum.

Nail Çiler’in makam odasına çıkınca bir hanımefendi ve yanında iki çocukla birlikte beklediklerini gördüm.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’i ziyarete gelen Nazlı Gürses isimli küçük kız kumbarasını ve en sevdiği oyuncağı deprem bölgesine gönderilmek üzere geldiğini söyleyince ben dahil o an odada olan herkes göz yaşlarını tutamadı.

Yaşanan olay karşısında Nail Çiler de duygulanarak kocaman yüreği olan Nazlı Gürses’e sarılıp teşekkür etti. 

Nail Çiler hemen deprem bölgesine yardım götüren Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi Cenk Ahmet Çeliker’e çağırıp Nazlı Gürses’in kendisine verdiği kumbarasını ve en sevdiği oyuncağı verip bunları depremzedeler vermesini istedi.

Hayat böyle bir şey.

Bir yandan acı haberler alırken bir yandan bu tür olaylara şahit oluyorsunuz.

O kocaman yüreğiyle içimizi ısıtan Nazlı Gürses ve ailesine sonsuz teşekkürler.

Ve belki az kalacak lakin o kocaman yüreğiyle içimizi ısıtan Nazlı Gürses başta olmak üzere hepimizin güvendiği ve en zor günlerimizde yanımızda olan Nail Çiler’e de herkes adına teşekkür etmek istiyorum.

İyi ki varsınız…

 

 

 

Bu yazı toplam 1073 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi