HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

İyi ki GTO ve iyi ki Nail Çiler var

İyi ki GTO ve iyi ki Nail Çiler var

 

Salı günü sabah saatlerinde gazetede bir yandan depremle ilgili son haberlere bakarken bir yandan da gazetenin sayfaları için haber bakınıyordum.

 

Haberlere bakarken gazeteci bir arkadaşım telefonla arayarak Gebze Kapalı Spor Salonu’nda kurulan Kızılay kan bağışı noktasına gidelim deyince kalkıp spor salonuna gittim.

 

Gebze Kapalı Spor Salonu’na vardığımda Gebze Ticaret Odası ile Kızılay tarafından kan bağışı organizasyonu görünce çok mutlu oldum.

 

Bu soğuk havada bunu kim düşünmüş ise çok iyi akıl etmiş derken bir yandan kan vermeye gelen yüzlerce vatandaşla görüşürken bir yandan da Kızılay yetkililerinden bilgi almaya başladım.

 

Gebze Ticaret Odası tarafından kan veren vatandaşlar için meyve suyu başta olmak yiyeceklerin olduğu bir standı görünce hemen o tarafa doğru gittim.

 

Kapalı spor salonunda kan veren vatandaşların fotoğrafını çekerken Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in geldiğini görünce ne yalan söyleyeyim çok şaşırdım.

 

Ağır bir hastalık ve son olarak ağır bir ameliyat geçirmesine rağmen depremin olduğu ilk günden beri odaya gelip kan bağışı başlatan Nail Çiler’in yataktan dahi kalkmaması gerekiyordu.

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’i neredeyse bir aydır görmüyordum.

 

Uykusuz ve yorgun olduğunu her halinden belli olan Nail Çiler kan bağışı ile ilgili Gebze İlçe Sağlık Müdürü Doktor İlhan Kadıoğlu, Gebze Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

 

Başkan Çiler yetkililerden bilgi alırken bir yandan da susmayan telefonuna cevap veriyordu.

 

Nail Çiler her telefon görüşmesinde, “Yarın olmaz, bugün. En az 3 tır. Çok sayıda ısıtıcı ve battaniye lazım. Hemen odaya gitsin gerekli yazıyı alsın yola çıksın. Kenan ne yaptınız vardınız mı? Varınca haber ver. Allah’a emanet olun. Tır yola çıktı mı? 5 tır lazım acil.”

 

Kapalı spor salonunun ardından Nail Çiler ile birlikte Gebze Ticaret Odası’na geçtik.

 

Odaya geçerken bile araçta sürekli telefonla görüşen Nail Çiler, “Gıda ve yiyecek için 3 tır. Hemen yola çıkması lazım. Bugün yola çıksın bugün. Bir saat bile çok önemli.”

 

Gebze Ticaret Odası’na vardığımda gördüğüm manzara karşısında ne diyeceğimi bilemedim.

Oda adeta AFAD koordinasyon merkezine haline gelmiş durumda idi.

Odanın tüm personeli büyük bir özveri ve büyük bir azimle deprem bölgesi için adeta seferberlik başlatmış.

Bir yandan deprem bölgesine gönderilen yardım tırlarının koordinasyonunu yapan oda personeli bir yandan da vatandaşlar tarafından gönderilmek istenen yardım malzemeleri topluyor.

Gebze Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin’in odasına geçince AFAD merkezi gibi sürekli telefonla görüşmeler yapan oda yönetim kurulu üyeleri ve tüm bunları koordine eden Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’i görünce duygulanmamak elde değildi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in telefonu yine hiç susmuyordu.

Bir yandan telefonla görüşen Nail Çiler bir yandan da oda personeli başta olmak üzere oda yönetim kurulu üyelerine gerekli talimatları veriyordu.

Her telefon görüşmesinde Başkan Çiler, “Bir saat bile bizim için önemli. En az 4 tır. Giyecek, yiyecek ve ısıtıcı için üç tır. Kenan neredesiniz? Tamam dikkatli olun.”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’i başkanlığında oluşturulan oda ekibi bugüne kadar deprem bölgesine 22 yardım tırı göndermiş.

Odaya ait mobil aşevi ve su arıtma aracı ise Malatya Devlet Hastanesi’ne gönderilirken 120 bin kişiye yemek yapabilen mobil aşevi tırı da yine deprem bölgesine gönderilmiş durumda.

Nail Çiler’in telefonda sürekli görüştüğü Kenan ise Gebze Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Coşkunçelebi olduğunu öğreniyorum.

Meğer Başkan Çiler deprem bölgesi için Odası Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Coşkunçelebi, makam şoförü Okan Güneş ve meclis üyesi Devrim Serkan Kaya’yı görevlendirerek bölgeye göndermiş.

Yaşanan tüm gelişmeleri görünce bir kez daha iyi ki Gebze Ticaret Odası ve iyi ki Nail Çiler var dedim. 

 

 

Bu yazı toplam 855 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi