HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Gerçek yüzlerini gördük

Gerçek yüzlerini gördük

Gebze Belediyesi aralık ayı olağan meclis toplantısı son derece hareketli ve bol atışmalı geçti.

Meclis toplantısı öncesi gündeme alınması için İyi Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Birol Elüstü, Yunus Umut Aydoğdu ve Sadık Güvenç Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olmasıyla ilgili olarak Gebze Belediyesi’nin bir çalıştay yapması için bir önerge verdi.

Ancak önergeyi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz gündeme dahi alınmasını istemedi.

Bu önerge ile ilgili olarak mecliste Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ve diğer AKP’lilerin tavrını görünce bir kez daha anladım ki AKP’nin iktidarda olduğu sürece Gebze bırakın il olmayı neredeyse ilçe bile olmasını istenilmiyor.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de haklı sen 10 yıldır Gebze’de hiç işin olmayan birinin Gebze’nin il olmasıyla çok ilgisinin olması beklenemez.

Zinnur Büyükgöz’ün Gebze’yi önemsememe ve vurdumduymaz davranışına en güzel cevabı İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü verdi.

Meclis üyelerinin önergesiyle ilgili olarak meclis sonrası açıklamalarda bulunan İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, “Ameller niyetlere göredir sayın başkan.

Bu çalıştayın yapılmasını Gebze Belediyesi’nin yetkisinde olup olmadığını duygusallığa bağlayarak önergeyi gündeme dahi almamak tarihe şerh düştük.

Aynı siyasi gelenekten geldiğimiz merhum belediye başkanımız Ahmet Penpegüllü arabasının plakasını bile değiştirmişti.

Bu konuda önderlikte yapmıştı” dedi.

Gebze’nin il olması için bir yandan resmi aracının plakasını bile değiştiren belediye başkanından Gebze’nin il olması için bir çalıştaya bile karşı çıkan bir belediye başkanına geldik.

Ne diyelim hem ülke olarak AKP’den Gebze olarak da Zinnur Büyükgöz ve onun İstanbul’dan getirdiği ekibinden kurtulduğumuz gün Gebze işte o zaman il olabilir.

Meclis toplantısında CHP Meclis üyelerinin okullarda bir öğün ücretsiz yemek dağıtılması önerisini de yeniden gündeme getirdiler.

CHP’lilerin bu önerisine Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve diğer AKP’lilerin şiddetle karşı çıkmalarına bir türlü anlam veremedim.

Gerçi AKP’lilerin açlık veya yoksullukla ilgili bir sıkıntıları olmaması nedeniyle bu öneriye bu kadar tepki göstermelerini anlıyorum.

Ancak benim anlamadığım halen CHP Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve diğer AKP’lilerin şirin gösterme çabaları.

Zinnur Büyükgöz ve diğer AKP’lilerin gerçek yüzlerinin nasıl olduğunu CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Saide Arslan Çalışkan’a sorun o söylesin.

Büyükgöz ve diğer AKP’lilerin öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi konusu başta olmak üzere hemen hemen her konuda haklı gerekçelerle muhalefet eden Saide Arslan Çalışkan’ın mecliste nasıl saldırıya maruz kaldığını en iyisini kendisi bilir.

 

Bu yazı toplam 960 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi