HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Gebze’nin merkezindeki rezalet

Gebze’nin merkezindeki rezalet

Aslında bugün Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nın Geleneksel Gebze İftar programı ile ilgili izlenimleri yazmak istiyordum.

Ancak önceki akşam gerçekleşen iftar programından çıktıktan sonra iftar sonrası Türk Hava Kurumu’nun Gebze Şubesi’nin lokaline gittim.

THK lokalindeki işim erken bitirince eve gitmek için Gebze İsmetpaşa Caddesi’nden Tatlıkuyu Köprüsü’nün olduğu yerdeki otobüs duraklarına gidip eve gitmek istedim.

Bir yandan iftar sonrası caddenin sakin ve sessizliğinin tadını çıkarıp yavaş yavaş yürürken caddenin sonuna geldiğimde bir de ne göreyim?

(Bilmeyenler için söyleyeyim Gebze İsmetpaşa Caddesi olarak adı geçen caddeyi Gebze’deki hemen hemen herkes Yeniçarşı olarak bilir.)

Yeniçarşı denilen bu caddenin sonuna geldiğimde caddenin sonunda bulunan ve zaman zaman benim de oturup bir şeyler içtiğim Maksutbey Börekçilik-Cafe isimli bir işletme var.

Caddenin sonunda bulunan bu işletme yaya kaldırıma koymuş olduğu masa ve taburelerle adeta yaya kaldırımı resmen işgal etmiş durumda.

Bunlar yetmemiş gibi birde yaya kaldırımının tam ortasına odun ateşiyle yanan semaver çay ocağı konulmuş.

Yaya kaldırımından bırakın yürümeyi o tarafa bile baktığınızda ‘Ne bakıyorsun’ diyecek ve herkesi rahatsız edecek tipte insanların gecenin geç saatlerine kadar orada oturduklarını öğrendim.

Gebze Belediye Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz göreve geldikten kısa bir süre sonra yaya kaldırımlarını işgal eden kahve-çay ocağı ve diğer esnaflarla ilgili olarak sert tedbirler almıştı.

Hatta bu tedbirlerle ilgili olarak zabıta ekipleri ile esnaflar arasında zaman zaman kavgaya varan olaylar yaşanmıştı.

Merak ettiğim Maksutbey Börekçilik-Cafe’nin ne özelliği ve ne gibi bir ayrıcalığı var ki yaya kaldırımı bu şekilde işgal ediyor?

Diğer esnaflar dükkânlarının önüne bir şey dahi koyamazken Maksutbey Börekçilik-Cafe sahipleri yaya kaldırımının ortasına odun ateşiyle yanan semaver çay ocağı nasıl koyuyor?

Gebze’nin en merkezinde yaşanan bu rezaleti Gebze Belediyesi’nden kimsenin görmemesi mümkün değil.

Ancak bu rezalete bugüne kadar neden bir müdahale edilmemiş onu anlamadım.

Maksutbey Börekçilik-Cafe’yi kim veya kimler koruyor?

Maksutbey Börekçilik-Cafe’nin ne ayrıcalığı var?

Son olarak Gebze İlçe Emniyet Müdürü Sayın Uğur Adil Bilgili’ye bir şey sormak istiyorum.

Sayın Uğur Adil Bilgili hiç o yaya kaldırımından geçtiğiniz mi?

 

whatsapp-image-2022-04-12-at-10-30-53-001.jpeg

Ben geçmeye cesaret edemedim?

Bu yazı toplam 1522 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi