HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

“Gebze üretime ve ihracata doymuyor”

“Gebze üretime ve ihracata doymuyor”

Gebze Ticaret Odası’nın kasım ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi.

Her ayın son çarşamba günü gerçekleştirilen GTO meclis toplantısı bu ay salı günü ve sabah saat 10.00’da yapıldı.

Toplantıya giderken meclis toplantısına ilginin az olacağını sabah saatleri olması nedeniyle kimsenin gelmeyeceğini sanıyordum.

Ancak Gebze Ticaret Odası’nı gittiğimde meclis üyelerinin bazılarının erkenden geldiğini gördüm.

Meclis toplantısının başlamasına kısa bir süre kala ise neredeyse tüm meclis üyelerinin toplantıya katılmak için geldiklerini görünce mutlu oldum.

Toplantı başladıktan sonra Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir açılış konuşması yaptı.

Ekonomide yaşanan gelişmelerden dolayı finans erişimine zor erişildiğini ifade eden GTOP Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bu nedenle teşviklerin büyük önem teşkil ettiğini ifade etti.

Başkan Nail Çiler, teşviklere ulaşım konusunda Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Doktor Mehmet Yurdal Şahin’in davet ederek bu konuda bir sunum yapacağını söyledi.

İş dünyası olarak teşviklere büyük önem verdiklerini ifade eden Çiler, “Gebze bölgesi dinamikleriyle ihracatta ve üretimde rekor üstüne rakor kırmaya devam ediyor. Adete üretime ve ihracata doymayan Gebze bölgesinde bu manada verilen teşviklerin ilçe bazında olması gerekiyor” dedi.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler konuşmasında ayrıca EYT soruna da değinerek EYT sorunun çözülmesinin sevindirici olduğunu ancak işverenin de düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

Nail Çiler’in ardından Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Doktor Mehmet Yurdal Şahin teşviklerle ilgili olarak son derece verimli ve anlaşılır bir sunum yaptı.

Doktor Mehmet Yurdal Şahin’in sunumunun ardından meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in meclis toplantılarına bu tür değerli isimleri daha çok getirmesini dilerim.

Bu tür sunumlar sayesinde Gebze bölgesindeki sanayici ve iş dünyasının değerli temsilcileri kendilerini yakından ilgilendiren konularla ilgili olarak daha çok bilgi sahibi olup ona göre bölgemize daha çok yatırım yapma şansları olabilir.

Evet kim ne derse desin Gebze bölgesi dediğimiz Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in dediği gibi üretim ve ihracatta rekorlar kırmaya devam ederek Kocaeli’nin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı oluyor.

 

Bu yazı toplam 828 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi