Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

Esas Olan Yaşamaktır

Esas Olan Yaşamaktır

Bir süre önce evinde kiracı olarak kaldığım X amcanın cenazesine gittim hayatının yarısını Almanya’da geçirmişti, iki katlı bir evi vardı. Yaşamda çok önemli olan bir şey de evdir. Her ailenin bir evi olması gerekir ama böyle olmuyor, kimi aç gözler daha çok şeye, daha çok eve, sahip olmak istiyorlar. Bu açgözlüler yüzünden milyonlarca insan evsizdir. Yazlık olmadı kışlık bir daire yetmez birkaç daire sonu gelmez bu açgözlüler yüzünden ne yazık ki milyonlarca insan evsiz barksızdır.

Ülkemizdeki eşitsizliğin ve kültürsüzlüğün bir sebebi de bu cahil gözü doymaz maraza insanlardır. Hayatımda hayalini kurduğum önemli şeylerin başında ev gelir. Gazete ve dergilerde aradığım ilk resim bir ev resmidir. Evle ilgili okuduğum öykülerden müthiş haz alırım elbette ki bir evimin olup olmadığı sorulacaktır elli yıllık emeğimin karşılığında bir daire alabildim yangınlarda en çok acıdığım şey yanan evlerdir ülkemizde bir ev sahibi olmak çok zordur cenazesine gittiğim amca ölmeden birkaç saat önce köyüne gidip orada bir ev yapmak istediğini söylemiş öleceği hiç aklına gelmemiş ama ne yazık ki köyüne gidemeden bu sözleri söyledikten birkaç saat sonra ölmüş verem hastalığı çok garip bir hastalıktır akciğerlerin son bitimine kadar yaşar insan hepimiz her gün ölüme adım adım yaklaşıyoruz yaklaştıkça hayata çok daha sıkı sarılıyoruz insanın en doğal davranışlarından biri de budur zaman öyle çabuk geçiyor ki farkına bile varamıyoruz bir bakıyoruz yaşlanmışız ne yazık ki insanlarımızın çoğu bunun farkında bile olmuyorlar daha çok mal ,para sahibi olmak için uğraşırlarken hayatın farkına varmadan ölüp gidiyorlar insanımız mücadeleyi iyi yaşamak özgür olmak için değil daha çok mala sahip olmak için veriyorlar ne yazık ki mücadele anlayışımız bu her şeyin başı insan kimi insanlar hayat karamsar bakıyor herkesi ve her şeyi kötü görüyorlar bu yüzden hayatın da kötü olduğunu sanıyorlar hayatı kötü edenler insanlardır iyilik ve kötülük adına ne yapılmışsa bunun kaynağı insandır emek vermekten ter dökmekten keyif çatmak hayatın içinde yok hayatın formülü çalışmaktan ve emek vermekten geçiyor çalışmak bir eylemdir elbette ki emeğimizin karşılığını alacağız bunun için de mücadele edeceğiz halk olarak çok büyük bir kültürün üstünde oturuyoruz muhteşem bir ülkemiz var ama bunun değerini maalesef bilmiyoruz mutlu yaşamak istiyorsak bize yapılan kimi kötülükleri unutmalıyız çünkü bizlerde zaman zaman başkalarına kötülükler yapıyoruz sen bana yaptın bende sana yaparım kavgasını bir tarafa koyup ülkemizin gelişmesine değişmesine katkı sağlamalıyız. Söz cenazeden açıldı cenaze merasimleri çok önemli bir geleneğimizdir ölüye gösterilen saygı ve sevginin bir göstergesidir X amca ne iyi ki acı çekmeden ele avuca düşmeden ölmüş bunu mezarlıkta öğrendim bir kısım insan bir kenarda Allah’a, Allah’ım bize de böyle bir ölüm nasip et diyorlardı herkesin isteği bu ama çoğumuzun isteği gerçekleşmiyor  kimimiz büyük acılar çekerek ölüyoruz kalp krizleri ağır ameliyatlar uzun süren hastalıklar insanlara ölmeden önce büyük acı veriyor akşam sapasağlam adam sabaha ölmüş ne yazık ki kimin nerede ne zaman öleceği bilinmiyor

Hayat böyle hangi yaşta olursak olalım maalesef ölümü istemiyoruz ama Azrail bizi dinlemiyor istediği zaman gelip karşımıza dikiliyor.

Bu yazı toplam 3138 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi