HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Erdoğan’ın tepkisini merak ediyorum

Erdoğan’ın tepkisini merak ediyorum

Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki öğrenci yurdu sorunuyla ilgili olarak yazmış olduğum köşe yazısının ardından konuyla ilgili olarak çok sayıda kişi beni aradı.

Arayanların hemen hepsi yaşanan yurt sorunuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat talimatı olmasına rağmen bu sorunun halen neden çözüme kavuşturulamadığını merak ettiklerini belirttiler.

Doğrusu benim de gözden kaçırdığım en büyük etken bu idi galiba.

Bilindiği üzere geçen yıl eğitim öğretim döneminin başında yaşanan yurt sorunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat talimat vererek yurt sorunu olan yerlerde bu sorunla ilgili biran önce kalıcı çözümlerin atılması istenmişti.

Gebze Teknik Üniversitesi de yaşanan yurt sorunu ile ilgili olarak çalışmalara başlanmıştı.

Yapılacak olan yurtla ilgili olarak ihalesi dahi yapılmasına rağmen artan maliyetler nedeniyle yurdun yapımına bir türlü başlanmadı.

Yeni yurdun yapımına başlanmadığı gibi Gebze Teknik Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün döneminde üniversite içerisinde yapımına başlanan 2 bin kişilik bir yurdun akıbetinin de ne olduğu merak ediliyor.

10 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Gebze Teknik Üniversitesi’ne en yakın yurt ise Gebze Muallimköy’deki öğrenci yurdu.

Bu yurdun da kapasitesi bin 300 kişi.

Yeni yurt yapılmaması durumunda Gebze Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler en yakın Tuzla veya İstanbul’da buluna başka yurtlarda kalmaya devam edecek.

Sürekli Gebze’nin sosya-kültürel yapısı gelişmemesinden şikâyet ediliyor.

Gebze’nin sosya-kültürel yapısını değiştirecek olan ise üniversite öğrencisidir.

Ancak Gebze Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler için bir yurt dahi yapamamak bu öğrencilerin hem sosya-kültürel hem de ekonomik olarak Gebze’ye katkı yapmamalarını istemek demektir.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın biran önce yaşanan yurt sorunuyla ilgili olarak gerekli adımları atmasını dilerim.

Yurt sorununu çözemeyen bir rektör üniversitenin diğer sorunlarını nasıl çözecektir?

Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın yurt sorunuyla ilgili olarak bir adım atmaması veya çözüm bulmaması durumunda yarın öbür Gebze’ye veya Kocaeli’ne gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a birileri bu sorunu iletir.

İşte o zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışını bizzat kendisinin yaptığı ve ilk kez bir ilçede açılan Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki yurt sorunun çözülmemesine karşısında nasıl bir tepki vereceğini çok merak ediyorum.

 

Bu yazı toplam 1079 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi