HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Emin Çapa ile keyifli bir panel

Emin Çapa ile keyifli bir panel

Önceki akşam DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi tarafından düzenlenen panele katıldım.

‘Vergide Adalet İstiyoruz’ konulu panele konuşmacı olarak Ekonomist-Gazeteci Emin Çapa katıldı.

Gebze Kent Meydanı Kardelen Nikah Salonu’nda panel için Kent Meydanı’na gittiğimde sendikadan tanıdık isimlerle selamlaşıp hâl hatır sordum.

Ardından panelin olacağı salona geçtim.

Panelin başlamasına daha on dakika olmasına rağmen salon ağzına kadar dolu idi.

Değişik işyerlerinden ve fabrikalardan gelen işçiler hep birlikte attıkları sloganları ise insanın içine bir heyecan ve coşku katıyordu.

Ellerinde dövizlerle sloganlar atan işçilere birlikte bende kendimi tutamayıp slogan atarken buldum.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın’ın daveti üzerine sahneye çıkınca işçilerin ellerinde dövizler ve sloganlar atması görülmeye değer idi.

Panel öncesi ilk olarak DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın konuşması yaparak Bartın’da yaşanan maden faciası ve Taksim’deki terör saldırısında yaşamını yitirenlere bir kez Allah’tan rahmet diledi.

İşçilerin ağır vergi yükü altında ezildiğini belirten Necmettin Aydın Gebze’den seslenerek vergide adalet istediklerini belirtti.

Aydın’ın ardından sahneye bu kez de DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu çıktı.

Her zamanki heyecanı ve gür sesiyle konuşan Adnan Serdaroğlu da vergideki adaletsizliğe değindi.

Son olarak panelin konuşmacısı Ekonomist-Gazeteci Emin Çapa sahneye çıktı.

Ekranlarda sürekli izlediğim ve takip ettiğim samimi, içten ve tüm duygusallığıyla konuşan Emin Çapa’yı ilk kez canlı olarak izledim.

Televizyondakinin aksine canlı olarak daha samimi ve içten olan Emin Çapa son derece basit ve grafiklerle Türkiye’deki yaşanan ekonomiyi özetledi.

Çok verimli ve güzel geçen panelde bir ara salona bakınca bırakın oturacak yer bulmayı ayakta bile takip etmek için yer yoktu.

Bu güzel ve son derece keyifli geçe panel için başta DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın ve yönetimine, DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu’na ve yönetimine son olarak da Ekonomist-Gazeteci Emin Çapa’ya teşekkür ederim.

Ülke olarak son derece zor ve ekonomik olarak derin bir krizin içinden geçtiğimiz bu süreçte bu tür panellerin söyleşilerin artarak devam etmesini diliyorum.

 

Bu yazı toplam 1031 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi