HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Eksiklikleri birlikte düzeltiriz

Eksiklikleri birlikte düzeltiriz

Önceki akşam CHP Gebze İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Ortak Paydamız Gebze Anlayışıyla’ düzenlenen basın toplantısına katıldım.

 

Gebze Kent Meydanı Kardelen Nikâh Salonu’nda düzenlenen toplantı öncesi (Burada bir parantez açmak istiyorum. CHP Gebze eski İlçe Yöneticisi Serdar Tüze’nin de dediği gibi bu kez izlenimlerimi yazmak yerine başka bir konuya değinmek istiyorum.) toplantının neden belediyeye ait bir yerde yapıldığını merak ettim.

 

Toplantı sonrası görüştüğüm CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan toplantıyı belediyeye ait nikâh salonunda bilerek ve isteyerek yapmak istediklerini söyledi.

 

CHP’li Gökhan Orhan, “Bildiğiniz üzere belediyenin bir yıllık yaptığı hizmetler, projeler ve harcanan paralar bu ayki meclis toplantılarında belli oluyor. Bizler de meclis üyelerimizle bugüne kadar belediyenin ne tür hizmetler yaptığını, bu hizmetleri kaça mal ettiğini, ne tür projeleri hayata geçirdiği veya geçiremediğini, son olarak da tüm vatandaşlardan toplanan vergilerle oluşturulan belediye bütçesinin nelere harcandığını başta partililerimiz ve tüm kamuoyunun bilmesini istedik. Bu manada hem pandeminin kuralları hem de teknik olarak daha rahat ve geniş katılımlı olmasını istediğimiz için toplantıyı belediyenin nikâh salonunda yaptık.”

 

Toplantı için ne tür hazırlıklar yaptıklarını sorduğum Orhan, “Toplantı için başta meclis üyelerimiz ve ilçe yöneticilerimiz büyük çaba ve emek harcadı. Buradan bir kez daha meclis üyelerimize ve ilçe yöneticilerine emekleri için teşekkür ederim. Bir yıl boyunca belediyenin hizmetleri, projeleri veya harcamaları teker teker inceledik. Hem partililerimiz hem de kamuoyuna Gebze Belediyesi’nin son bir yılı başta olmak üzere 3 yıldır verilen sözlerin neler olduğunu inceledik.”

 

Toplantıya katılımın yeteri kadar çok olmaması yönündeki görüşlerime de kendisinin de katıldığını ifade eden CHP’li Gökhan Orhan, “Hanifi bey bu toplantı için tüm partililerimize iki kez mesaj gönderdik. İlçe başkanı olarak ben bire bir 40-50 kişiyi arayıp toplantıya davet ettim. Katılımın noktasında daha çok katılım olmasını dilerdik. Ancak bu bizim moralimizi bozmaz. Bu toplantıdan ders çıkarak önümüzdeki toplantıların daha çok katılımlı olmasını sağlayacağız. Olmadı mı? Bu kez mahallelere gideceğiz. Oda olmadı? Gerekirse teker teker evlere giderek CHP olarak mecliste ne yaptığını ve neler yapacağımızı anlatacağız.” 

 

CHP’nin toplantısında içerik olarak daha çok bilgiler ve terimlerin olması nedeniyle toplantıya katılanların zamana zaman sıkıldıklarını gördüm.

 

Ancak CHP’li meclis üyelerinin ve ilçe yönetiminin birlikte hareket ederek bu toplantıyı yapmaları bence son derece güzel bir iş oldu.

 

Toplantı ile eksiklikler veya yanlışlar yok muydu?

 

Elbette vardı.

 

Ancak başta CHP’liler olmak üzere basın mensupları olarak gerçekleşen bu toplantılara gereken ilgi ve alaka gösterelim ondan sonra belki bu eksiklikleri birlikte düzeltiriz.

 

 

Bu yazı toplam 892 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi