HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Deprem kendini unutturmuyor

Deprem kendini unutturmuyor

17 Kasım Çarşamba günü Düzce’de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

 

Meydana gelen deprem Kocaeli başta olmak üzere İstanbul ve Yalova’da da hissedildi.

 

Ancak depremin üzerinden birkaç gün geçmesinin ardından hepimiz depremi bir kez daha unuttuk.

 

Bizler her ne kadar depremi unutmaya çalışsak da deprem her seferinde kendini hissettirerek kendini bizlere unutturmamaya devam ediyor.

 

Deprem kuşağında olan Kocaeli başta olmak üzere Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası depreme ne kadar hazır kimse bilmiyor.

 

Deprem gerçeğini her platformda ve her konuşmasında dile getiren ise sadece isim var.

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Kadı.

 

Bu iki isim dışında depremle ilgili olarak deprem olduğunda değil deprem olmadan önlem ve gerekli olan ne varsa yapılması gerektiğini ifade eden ne bir yetkili ne de bir yönetici ne yazık ki yok.

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler her defasında, “Gebze Ticaret Odası olarak bizler de; Odamızda düzenlediğimiz bilgilendirme seminerleri, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve bölgemize bir Deprem Simülasyon Merkezi kazandırmak için yürüttüğümüz çabalarla böyle bir felaketin bir kez daha yaşanması durumunda en az zarar görme gayreti içerisindeyiz.

 

Bu çalışmaların yanı sıra, bölgemize tam donanımlı bir Deprem Toplanma Merkezi kurulması gerektiğini de her platforma vurguluyor, bu alan için en uygun yerin Askeri Kışla olduğunu dile getiriyoruz.

 

Dileğimiz, bu konularda bir an önce harekete geçilerek gerekli adımların atılmasıdır.”

 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Kadı da her platformda depremle ilgili olarak gerekli tedbirlerin şimdinden alınması gerektiğini ifade ediyor.

 

Buradan başta Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz başta olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Tahir Büyükakın ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza seslenmek istiyorum.

 

Lütfen çok geç olmadan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nail Çiler ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Kadı’nın depremle ilgili olarak bu çağrılarına kulak verin.

Bu yazı toplam 918 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi