HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Çiler’in ileri görüşlülüğü

Çiler’in ileri görüşlülüğü

Zaman zaman özellikle İzmit merkezli bazı basın mensupları yazar, ‘Bu Gebze Ticaret Odası’na mı düştü’ veya ‘GTO’nun başka işi mi yok?’

Buna benzer sözleri zaman zaman Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndaki bazı siyasiler veya bazı isimlerden de duyuyorum.

Ne yalan söyleyeyim geçmişte bende zaman zaman ‘Bu iş Gebze Ticaret Odası’na mı kaldı? veya ‘Bunu GTO neden yapıyor?’ diye kendi kendime söyler dururdum.

Ancak bazı durumları ve olayları zaman ilerledikçe anlıyorsunuz.

O an kendi iç dünyanızda muhasebe yapınca da ne kadar yanlış veya eksik düşündüğünüzü görüyorsunuz.

İşte o an anlıyorsunuz ki Gebze Ticaret Odası’nın neden 365 Oda ve Borsa arasında ilkleri yapan bir oda olduğunu.

Ve o an görüyorsunuz ki Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in ileri görüşlülüğünü ve zekiliğini.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in ileriyi gören ve bugünden on yıl hatta yirmi yıl sonrasına yönelik adımları neden attığını şimdi daha iyi anlıyorum.

Çünkü bunları yapan ne başka bir kişi ne de kurum var.

Nail Çiler’in ileri görüşlülüğü ile ilgili bir örnek vermek istiyorum.

Sene 2014.

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in o dönem madde bağımlılığı ile ilgili bir çalışma başlattı.

Gebze Ticaret Odası ve bazı kurumlarla birlikte "Kullanırsan Kullanılırsın Projesi" kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerinin uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Ne yalan söyleyeyim bu etkinliği o dönem için bende neden Gebze Ticaret Odası’nın yaptığını de merak etmiştim.

O dönem benim gibi bazı siyasiler hatta yerel yöneticiler bile tıpkı yukarıda söylediğim gibi benzer eleştirilerde de bulunmuşlardı.

Ancak Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ileri görüşlülüğü ve çalışkanlığı sayesinde bu sözlerin hiçbirine aldırış etmedi.

"Kullanırsan Kullanılırsın Projesi" kapsamında toplamda 10 binin üzerinde ortaokul ve lise öğrencisine madde bağımlılığı konusunda eğitimler verildi.

Konunun uzmanı isimler ve bazı sanatçılar uyuşturucu konusunun bilinçlendirilmesi amacıyla seminerler ve etkinlikler yaptı.

Bugün eğer Gebze’de gördüğümüzde korktuğumuz ve yanımızdan geçerken çekindiğimiz herkesin tanıdığı ve bildiği Balici Mahmut gibi insanların sayısının artmamasının en büyük nedeni eminim bu proje sayesindedir.

O nedenle Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve GTO bir proje veya çalışma başlattığında buna ilk tepkimiz ‘Bu iş Gebze Ticaret Odası’na mı kaldı? veya ‘Bunu GTO neden yapıyor?’ demek yerine destek olalım.

Bu projelere destek olalım ki bundan on yıl veya yirmi yıl sonra da konuşulacak olan bu projelerde en azından bizlerin de destek vererek katkıda bulunduğumuzu gururla söyleyebiliriz.

 

Bu yazı toplam 992 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi