HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

CHP’ye düşen görev

CHP’ye düşen görev

Pazar günü evden hiç çıkmadım.

Zaten ne gidilecek bir yer ne tat kaldı derler ya o ruh halinde idim.

Deprem bölgelerinden gelen acı haberler üst üste.

Evde olunca bol bol köşe yazılarını okudum.

Oksijen Gazetesi’nde yazan Ali Yaycıoğlu’nun ‘Yaşanan acılar bize yol gösterecek’ başlıklı köşe yazsını özellikle CHP’lilerin okumasını dilerim.

https://gazeteoksijen.com/yazarlar/ali-yaycioglu/yasanan-acilar-bize-yol-gosterecek-170646

Ali Yaycıoğlu’nun ‘Yenilenme, kamu ve CHP’ye düşen görev’ kısmını ise özellikle altını çizerek okudum.

“Şimdi en büyük görev Türkiye’nin kurucu partisi CHP’ye düşüyor. Cumhuriyetçi bir parti olma iddiasındaki CHP’nin Türkiye’nin geldiği bu durumu ve gelecekteki yeni Türkiye’yi tasarlaması ve bunu yaparken Türkiye’nin tüm birikiminden yararlanması gerekiyor. Ama onun da ötesinde bizim bir cumhuriyet olduğumuzu, yani beraberce bir yola çıktığımızı ve bu yolculukta çoğunluğun ya da azınlığın değil, hepimizin ortaklaştığı, hatta sırf bu zamanın değil, geçmiş ve gelecek zamanlardaki “bizlerin” de ortaklaştığı bir nizam tahayyül etmek, en önce CHP’nin sorumluluğunda.

Bu ortaklaşma olmadan yeni dönemi kuramayız. Demokrasi ancak kamusal yararın, ortak yararımızın merkeze alındığı bir çerçevede değerli olacaktır. Benim için binlerce kardeşimin hayatına mâl olan 6 Şubat 2023 depreminin manası tam da budur. Kamu yararını kuruluş ilkesi yapmış bir siyasal hareketin tüm ciddiyeti ve birikimi ile bu toplumu yeni bir geleceğe ikna etmesi. Güzel bir geleceğe… Değerli bir geleceğe… Beraber kuracağımız bir geleceğe…  CHP, 18’inci yüzyıldan beri oluşan toplumsal ve kurumsal hayatı kamu yararı doğrultusunda şekillendirmeye çalışan kadim bir siyasal hareketin temsilcisidir. Bu parti, Türkiye’nin bu zor döneminde kimliğinin güçlü bir şekilde idrakında olup, bu büyük afet karşısında herkesin içinde güven ve mutluluk içinde yaşayabileceği yeni bir Türkiye tasarımını oluşturmak için çalışmak zorundadır.”

Ali Yaycıoğlu’nun da dediği gibi “Şimdi en büyük görev Türkiye’nin kurucu partisi CHP’ye düşüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tarihi sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor.

CHP’nin Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı başta olmak üzere tüm CHP Kocaeli’nin de bu tarihi sorumluluk bilinciyle hareket etmesini bekliyorum.

Ancak sosyal medyada CHP’li ilçe başkanlarının veya ilçe yöneticilerinin depremzedelere yardım ederken ki fotoğraf ve görüntülerini görünce galiba CHP Kocaeli’de ne tarihi sorumluluğun bilincinde ne de farkında.

Kimse kusura bakmasın ama Kocaeli’deki CHP’liler bambaşka bir dünyada yaşıyorlar.

 

 

Bu yazı toplam 848 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi