HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

CHP etkili muhalefete başladı

CHP etkili muhalefete başladı

Önceki gün Gebze Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı ikinci oturumu vardı.

Toplantıya katılıp katılmaması konusunda kararsızdım.

Ancak meclisin gündem maddelerini görünce katılmam gerektiğini anladım.

Meclis toplantısına gittiğimizde meclisi takip etmeye gelen bir tek gazetecinin ben olduğunu gördüm.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün gelmesiyle başlayan mecliste ilk olarak Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün 2023 Yılı Mali Performans Programı Taslağı olan gündem maddesi görüşüldü.

Gündem maddesi ile ilgili olarak söz alan CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Saide Arslan Çalışkan 2023 Yılı Mali Performans Programı Taslağı’ndaki eksiklikleri ve taslakta ne tür belirsizlikler olduğuna değindi.

CHP’li Arslan bir yandan 2023 Yılı Mali Performans Programı Taslağı’yla ilgili eleştirilerini dile getirirken arada Gebze’nin Yenikent Mahallesi’ndeki metro çalışmasından dolayı hafriyat atıklarını, Pelitli Mahallesi’ndeki dere kirliğini, Beylikbağı’ndaki altyapı sorunlarına kadar birçok soruna da konuşmasından değinmesi son derece yerinde oldu.

Arslan’ın son derece etkileyici ve yerinde konuşmasının ardından CHP Grubu olarak gündem maddesine ret oyu vereceklerini ifade etti.

Saide Arslan Çalışkan’ın ardından gündemin ikinci maddesi olan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Gebze Belediyesi’ne ait 2023 yılı bütçe tasarısı ile ilgili olarak ise bu kez de CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Cavit Kapoğlu söz aldı.

CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Cavit Kapoğlu da yine gündem maddesine CHP Grubu olarak neden ret oyu verdiklerini detaylı bir şekilde ve gayet güzel ifade etti.

Gebze Belediyesi yönetimini eleştiren CHP’li Cavit Kapoğlu, “Sermaye giderlerinde de 500 milyonluk bütçe var. Ancak Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin olduğu yere bir otobüs durağı dahi yapamıyorsunuz. Belediyeye ait başlı bakım evi yok. Bir tane kreş yaptığınız var. Beton yığınlarından başka yaptığınız bir şe yok. Eski Asker Kışlada kaymakamlık ve galericilere yer yapıyorsunuz. Onun haricinde cami ve okul yerlerini satıp vergiden kaçtık. Vergi kaçırdık.”

Cavit Kapoğlu yaptığı konuşmanın ardından gündem maddesi muhalefetin ret oyuna rağmen oyçokluğuyla kabul edildi.

Meclis toplantılarını sürekli takip eden bir gazeteci olarak önceki günkü meclis toplantısından son derece keyif aldığını ifade etmek isterim.

CHP’li meclis üyelerinin birlik ve bütünlük içerisindeki oluşları sayesinde her geçen mecliste etkili muhalefet yaptıklarını görüyorum.

Dilerim CHP Gebze Belediyesi meclis üyelerinin önceki gün yaptıkları etkili muhalefeti geri kalan tüm meclis toplantılarında da yapmalarıdır.

CHP’li meclis üyelerinin yaptıkları etkili muhalefet sayesinde bir nebze de olsa belediye yönetiminin bazı yanlış ve eksik kararlar konusunda bir kez daha düşünmesini neden olmasını temenni ediyorum.    

Bu yazı toplam 1134 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi