HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Çayırova yardıma muhtaç

Çayırova yardıma muhtaç

Önceki gün gazetemizin mail adresine Çayırova Kaymakamlığı tarafından bir haber gönderildi.

 

Gönderilen haber metinini incelerken ne yalan söyleyeyim hem üzüldüm hem de biraz sitem etti.

 

Haber metninde Çayırova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2021 yılında yapılan yardımlarla ilgili olarak bilgi verilmişti.

 

Çayırova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2021 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlarla toplamda 19.622.910,69 TL yardım yapılmış.

 

 

Yapılan yardımlarla ilgili olarak birde Çayırova Kaymakamı Sayın Hasan Gözen de bir açıklamada bulunmuştu.

 

Sayın Hasan Gözen yaptığı açıklamada, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızla ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyor, sorunlarını dinliyor ve taleplerini karşılamaya çalışıyoruz.

 

2021 yılında yapılan sosyal yardımların Çayırova ilçemizin kuruluşundan bu yana yapılan yardım miktarının üstünde.

 

Dijitalleşen Türkiye kapsamında artık vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelmeden Sosyal Yardım başvurularını E-devlet üzerinden kolaylıkla yapabilirler.

 

15 Ekim 2021 tarihinde başlayan bu uygulama ile yaklaşık 3 ay içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza toplamda E-Devlet üzerinden 3228 yardım talebi oluşmuş ve bu talepler 15 gün gibi kısa sürede cevaplandırılmış ve başvuru sahiplerine bilgi verilmiştir.”

 

Yapılan bu yardımlarda bizlere gösteriyor ki Çayırova’daki vatandaşlar gittikçe daha da yoksullaşıp geçim sıkıntısı çekiyor.

 

Bildiğim kadarıyla Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda yardım alabilmek için sabit bir gelirinizin veya bir mülkünüzün olmaması gerekiyor.

 

Yardımları detaylı incelediğimizde ise 5 bin 343 kişiye aile yardımları kapsamında nakdi yardım, 12 bin 563 kişiye gıda yardımı, 2 bin 123 kişiye eğitim yardımları bin 900 kişiye kömür yardımı yapılmış. Geri kalan yardımlar ise aşağıdaki tabloda.

 

Şimdi buradan başta Çayırova Kaymakamı Sayın Hasan Gözen olmak üzere belediye başkanı ve diğer mülki amirlere seslenmek istiyorum.

 

Çayırova’daki vatandaşların ne kadar yoksullaştığının farkında mısınız?

 

Bu yapılan yardımlar bizlere gösteriyor ki Çayırova’daki vatandaşlar yardıma muhtaç hale gelmiş durumda.

Bu yazı toplam 852 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi