HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Bu tür ziyaretler artarak devam etmeli

Bu tür ziyaretler artarak devam etmeli

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve oda yönetimi dün Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı ağırladı.

 

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın GTO’ye yaptığı ziyarette gazeteciler olarak ben ve birkaç arkadaşım da yerimizi aldık.

 

Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve geniş bir heyet ziyaret için odaya geldi.

 

Gelen heyeti karşılamak üzere odanın giriş kapısına gittiğimizde çocukluğumdan beri tanıdığım şimdiler de ise Gebze’nin önde gelen işadamlarından olan Piranlar Şirketi’nin sahiplerinden Fikri Ceylan’ı da gördüm.

 

Ne yalan söyleyeyim Fikri Ceylan çocukluğumda nasılsa şimdi de aynı idi.

 

Gelen heyeti karşılayıp fotoğraf çekip heyetin ağırlanacağı salona gittik.

 

Salonda gelen konuklar başta olmak üzere herkes kendisini tanıtırken Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bana dönerek ‘Hanifi sende kendini tanıt. Hem yörenin insanısın” dedi.

 

Kendimi tanıtmadan önce çocukluğumdan beri tanıdığım Ceylan ailesinin değerli üyesi Fikri Ceylan ile yıllar sonra karşılaşmanın verdiği mutluluğu ifade ederek kendimi tanıttım.

 

Herkesin kendisini tanıtmasından sonra Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler Gebze’yi ve odanın yaptığı projeler, hizmetlerle ilgili bir sunum yaptı.

 

Sunum devam ederken Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş de geldi.

 

Ardından TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da Bingöl ile ilgili çok değerli bilgileri paylaştılar.

 

Doğuda ve güneydoğuda bulunan odaların bu tür ziyaretleri bence son derece önemli.

 

Bu ziyaretler sayesinde o illerdeki ticaret ve iş insanlarının Gebze’deki iş insanları ile bir araya gelmeleri son derece yerinde bir davranış.

 

İş insanlarının bir araya gelmesi belki iş ortaklığı veya bir ticari sonuç olmasa da bir fikir veya bakış açısında bile bir değişikliğe yol açması bile büyük bir gelişmedir.

 

Odaların bu ziyaretlerine daha çok ağırlık vermesini dilerim.

 

Hatta Gebze Ticaret Odası’nın da en kısa zamanda Bingöl ve Şırnak’a bir iade ziyaretinde bulunması son derece yerinde bir davranış olur.

 

Bu tür ziyaretlerin gerçekleşmesinde başta Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve yönetime teşekkür etmek gerekiyor.

Bu yazı toplam 947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi