Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

Bir Deli'nin Not Defterinden

Bir Deli'nin Not Defterinden

 

Bakırköy Devlet Hastanesi’nde psikolojik tedavi gördüğüm o ilk günleri birkaç kez yazmaya çalıştım. Durup dururken birden içime kapanmıştım. Ruhum resmen çölleşmişti. Meczuplar gibi insanlardan kaçıyordum. Kolum kanadım kırılmıştı.. Resmen delirmiştim insanları kontrol etmeye çalışıyordum. Kontrol edemediklerimi düşman ilan ediyordum. Ettiklerimi de bir süre sonra düşmanmış gibi görüyordum. Gebze Haydar Paşa arasında çalışan trenleri hiç inmeden çoğu zaman akşama kadar gidip gelmişimdir. Çok kötü günlerdi. Şansım vardı tecrübeli güler yüzlü iyi bir psikiyatra denk düşmüştüm. İlaç yerine ikna etme yöntemini kullanıyordu. Bütün yanlış davranışlarıma ikna etmişti beni. Daha sonraki bütün randevularımı iple çeker olmuştum. Yaşam nedir, ben kimim, dünya da neden varım ? Evlilik nedir ? Sevgi nedir? Neden çocuk yaparız? Cinsellik, sevgi gibi önemli konular da beni bilgi sahibi etmişti.

 

Daha o ilk seans da ilk günde yaşadığım ama neden yaşadığımı nasıl yaşadığımı bilmediğim birçok şey öğrendim. Sevgi konusunu saatlerce konuşmuştuk. Herkesin sevgiden yana bir acısı sevgiye dönük umutları vardır. İnsanların psikolojilerini bozan hayatlarını yakan her şeyin sevgiyle derinden ilişkisi vardır. Cinsellik konusu, konuşmaktan utandığımız sıkıldığımız bu konu negatif anlamda hayatımızı tek başına yaşanmaz eder. Cinayet işleyenlerin çoğu bu işin tatsızlığından işler. Psikoloji yaşta değil insanın ruhunda bazı insanlar 60’ında 10 yaşındaki çocuklar gibidirler. Bazıları da 40 yaşındaki insanlar gibidirler!..

 

 

İnsanın kendisini anlaması için önce başka insanları tanıması anlaması gerekir. Psikoloji bilimin en büyük üstadı Freut bütün hastalarından önce kendini analiz etmiş adamın hayatında olmadık çatışkı çelişki kalmamış bir sürü ensest ilişkiler babası iflas etmiş amcası kalpazanlık yapmış bütün bu sıra dışı ilişkiler. Freud’un insana koyduğu analizler de başka rol oynamış insanlar ilginç mahluklar babam 70 yaşından sonra bize hep çocukluk ve gençlik anılarını anlatırdı. Her zaman ah siz benim gençliğimi görseydiniz bir derdi… Gençliğinde hiçbir konu da duyarlı olmayan bir baba ve her şeyi inceden inceye eleyen her işin detayına inen bir annenin çocuğuyum ben. Annemin babası da deli biriymiş. Dikine yapılan traş gibi dikine konuşurmuş. Bütün sıkıntılarım bunalımlarım arzu edipte hiçbirini yapamadığım içime atıp kendime söyleyemediğim sevgi cinsellik kara sevda ve bulunduğum yerlerdeki haksız adalet kişilerin yüzündendi Bu tedavilerden sonra bir iki yıl ailemle çevrimle ilişkilerimi kestim. Benim gibi insanları aradım buldum. Falcılarla, kumarcılarla, sokak kadınlarıyla yarı delilerle gezdim dolaştım. Hayat okulu bu dönem öğrendiğim gibi insanlığı dostluğu paylaşmayı yani insan olmayı da öğrendim. 

Bu yazı toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi