Haydi tatile !...

Haydi tatile !...

 

 

Gebze’de yaşayanların da hakkıdır günübirlik tatil ya da dinlenme olanaklarına sahip olmak. Çünkü, endüstriyel yoğunluğun altında ezilen toplamın büyük kesimi burada yaşıyor.

Yaşanmışlıkları terk edip deşarj olmak, çalışma hayatına yeniden dört elle sarılmak için de şarj olmak gerekiyor. İşte, bunu en iyi sağlayacak olan şey tatildir ya da günü birlik dinlenme olanağıdır. Yani, deniz ve doğanın sizi beklediği mekanlarda buluşmaktır.

Herkes, biraz olsun dinlenmek, deşarj olmak ve neticede şarj olmak için olanaklarını zorlar ve yakın mesafede de olsa değişikliğin koynuna koşar. İşte, burnumuzun dibindeki tatil yörelerinden biri olan Ağva da, bizi böylesine rahatlatacak mekanlara sahip.

Yaz sıcakları daha bitmedi, uzun süreceğe de benziyor. O yüzden, bence Ağva tatili değerlendirilebilir. Hem kısa mesafe, hem ekonomik hem de günübirlik.

Bu olanağın değerlendirilmesine, ilçe esnafı da katkıda bulunuyor. Bu kapsamda, S.S 145 Nolu Gözde Kooperatifi bünyesindeki otobüsler, Gebze’den direkt Ağva seferlerini başlatmış. Bu hat, kooperatif için yeni bir hatmış ama insan öncelikli bir düşünce tarzını uygulamaya koyarak, paçaları sıvamışlar.

Bundan böyle, denizi ve doğasıyla yerli turizm merkezi olan Ağva’ya daha rahat ulaşıp dönebilecek olmak güzel. Özellikle hafta sonları deniz sefası ve piknik için Ağva’ya gitmek isteyenler yaşadığı ulaşım sorunu da bu yolla çözülmüş oluyor.

Direk seferler için Gebze eski tapu binası önünde bulunan köy durakları kullanılacakmış. Yani, toplu taşımadan yararlanmak isteyenler fazla zahmete girmeden otobüslere ulaşabilecekler.

Kooperatif başkanı Halil Gük diyor ki;

 “Ağva, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Gebze’ye ise çok yakın olmasına rağmen iki merkez arasında ulaşım sorunları vardı. Artık haftanın 7 günü, tarihi ve doğal güzellikleriyle ün yapmış Ağva’ya gidilebilecek. Ağva’da gün boyu gönüllerince eğlenenler akşam Gebze’ye dönme şahsına sahip olacak.”

Bize de, bu hizmet için teşekkür etmek düşüyor…

Umarız yakınlardaki başka bazı tatil beldelerine ulaşım için de aynı olanaklar hazırlanabilir. Mesela, kentin Karadeniz’e olan kıyısındaki tatil beldeleri ile Gebze halkını buluşturmak önemli bir hizmet olabilir.

Neden olmasın ki ?

Hizmet, parasız verilmiyor. Vatandaş bedelini ödüyor. Eğer bu konuda taşımacılık protokolleri konusunda bir sıkıntı yoksa, Gebze’nin yakındaki diğer tatil beledeleriyle olan kopukluğu giderilebilir.

Gebze halkı, bu yolla, yanıbaşındaki turizm değerlerinden de yararlanarak yaşama olanağına kavuşur.

Gebzeliler, günübirlik de olsa haydi tatile.

Bu konudaki talepleri yükseltmenin tam zamanı, yok sayılacağını sanmıyorum.

Kooperatif yöneticileri,

Ha gayret, denemeye değer…

 

 

Bu yazı toplam 90 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi