HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Bir deli kuyuya taş attı…

Bir deli kuyuya taş attı…

 

Gazetede işlerim bittiği zamanlar ara ara mutlaka atasözlerini okurum. Atasözlerinin anlamlarını gerçek hayatta karılaşınca bir kez daha atasözlerinin öneminin ne kadar büyük olduğunu anlarım.

 

Atasözlerimiz sayesinde bir konu veya bir olay hakkında saatlerce yazı yazmak yerine kısa bir söz ile olayın ne demek olduğunu hemen anlarız.

 

Atasözlerimizin özellikle kamu kurum ve kuruluşların görevli olan bürokratların ara ara bakmasını dilerim.

 

Atasözlerinin öneminden sonra hemen konuyu girmek istiyorum.

 

Darıca Belediyesi Temizlik Müdürlüğü’nde engelli kadrosunda çalışan Zikrullah Geyik isminde bir vatandaş var.

 

Zikrullah Geyik isimli bu vatandaşı uzun zamandır tanırım. Sivri dilli olması ve söyleyeceğini direk söyleyen Zikrullah Geyik’in dili yüzünden başına gelmeyen iş kalmadı.

 

Zaman zaman yüz yüze veya telefonla görüştüğümüz de bana kızıp ‘O haberini neden öyle yazdın?’ dediği olur.

 

Bende ona haberle ilgili haber kaynaklarımın verdiği bilgiye göre yazdığımı söylerim.

 

Özünden iyi biri olan Zikrullah Geyik Sedat Peker gibi (Gerçi burada Zikrullah Geyik’in hakkını yememek lazım. Zikrullah Geyik video çekip sosyal medyadan paylaşırken Sedat Peker’in video çekme gibi bir durumu yoktu) video çekip sosyal medyadan paylaşıyor.

 

Geçtiğimiz gün de yine bir video çekip sosyal medyadan paylaşan Zikrullah Geyik’in videosunu izleyince şok oldum.

 

Darıca Kaymakamı Sayın Yüksel Kara ile ilgili söylediği sözler karşısında adeta inanamadım.

 

Gece geç olduğu için Zikrullah Geyik’in o gün aramadım. Ancak ertesi gün hemen kendisini arayarak video ile ilgili olarak neden böyle bir video çektiğini sordum.

 

Zikrullah Geyik de videoda neden Darıca Kaymakamı Sayın Yüksel Kara ile ilgili o sözleri söylediğim de ise oda Darıca Kaymakamı Sayın Yüksel Kara ile aralarında geçen sohbeti anlattı.

 

Yazının başında da belirttim atasözleri aslında bazı durum ve olayları o kadar iyi anlatıyor ki bazen onca yazı yazmaya gerek kalmıyor.

 

Darıca Kaymakamı Sayın Yüksel Kara, Darıca’ya geldiği günden beri hep başarılı ve sevecen anlayışınızla hem Darıca’daki vatandaşların hem de bölgedeki çok sayıda insanın takdirini kazanmış birisi.

 

Ancak bazen devlet büyüklerimiz vatandaşlarla iletişim kurarken bazı sözlerinin nereye gideceğini veya o an karşısındaki kişinin bu sözlerden ne anlam çıkaracağını tahmin edemeyebilir.

 

İşte tam da o sırada atasözlerimiz yine devreye giriyor. Yazıyı uzatmayayım ne demiş atalarımız ‘Bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış

Bu yazı toplam 1859 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi