HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Atatürk’ün iki büyük eserinden biri

Atatürk’ün iki büyük eserinden biri

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir.”

 

Evet, bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98’nci kuruluş yıldönümü.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98’nci kuruluş yıldönümü vesilesiyle CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Anıtkabir’i ziyaret edecek.

 

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak CHP heyeti, daha sonra İsmet İnönü'nün kabrini ziyaret edecek.

 

Kuruluş yıl dönümü nedeniyle aynı gün Parti Meclisi toplantısı yapılacak.

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Sayın Harun Yıldızlı’nın yerinde olsaydım bu özel gün için bugün Kocaeli’den şanslı birkaç genci Ankara’ya gitmelerini sağlardım.

 

Sayın Harun Yıldızlı’nın seneye bunu yapmasını şimdiden rica ediyorum.

 

Kocaeli’de de saat 09.30’da İzmit Kültür Tepesi’ndeki Atatürk anıtına çelenk sunulacak.

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Sayın Harun Yıldızlı gerçekleştirilecek olan törene tüm vatandaşları davet etti.

 

CHP’nin kuruluşu ile ilgili olarak, “CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan Partidir.

 

Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir.

 

Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir.

 

İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür” diye yazıyor CHP’nin resmi internet sitesinde.

 

 

Sizleri bilmem ama ben bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98’nci kuruluş yıldönümü vesilesiyle Gebze’de gerçekleştirilecek olan programa katılacağım.

 

Buradan başta tüm Cumhuriyet Halk Partililere ve vatandaşlara bir çağrım var.

 

 

Sizler de illa kutlama programlarına katılmak yerine evlerinizde, işyerlerinizde, okullarda, çarşıda veya pazarda nerede olursa olsun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir” demeniz bile yeterli.

 

Bugün eğer bu ülkede her ne kadar demokrasimiz, hukuk sistemimiz ve cumhuriyetimizin tüm değerleri tahrip edilmiş olsa da yine Müslüman olup laik olan tek ülkeyiz.

 

Her ne kadar tek adam rejiminin tüm baskı ve sindirmelerine rağmen yine de geleceğe umutla bakıyoruz.

 

Bu umudun her daim olmasını sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti sayesinde bugün bu topraklarda yaşıyoruz.

 

Her ne kadar Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını veya eserlerini silmeye de çalışsalar bizler biliyoruz ki bunu başaramayacaklar.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

 

Evet, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalmasını sağlayacak olanlar da başta Cumhuriyet Halk Partililerdir.

Bu yazı toplam 868 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi