HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Atatürk’süz 19 Mayıs’ı kutlamak

Atatürk’süz 19 Mayıs’ı kutlamak

Dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı idi.

Gebze’deki resmi törenler için Gebze Kent Meydanı Belediye Hizmet Binası Önünde çelenk sunma programına katıldım.

Buradaki çelenk sunma töreninin ardından Gebze Belediyesi tarafından yapılan koşunun başlamasını izledikten sonra gazeteye geldim.

Gazeteye gelirken yolda bir arkadaşım aradı.

Hal hatır sorduktan sonra Darıca Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı görüp görmediğim sordu.

Bende görmediğimi ancak gazeteye geçince bakacağımı söyledim.

Telefondaki arkadaşımla en kısa zamanda yüz yüze görüşmek üzere vedalaştık.

Ardından gazeteye geldim.

Birikmiş işlerimi tamamlayıp arkadaşımın söz ettiği paylaşıma bakmak için bilgisayarın başına geçtim.

Darıca Kaymakamlığı’nın resmi sosyal medya hesabından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı ile ilgili bir mesajın paylaşıldığını gördüm.

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara’nın mesajı şöyle; “Kaymakamımız Yüksel Kara 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Yayınladı

İstiklal ve istikbal için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur.

19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Sevgili Gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi.

Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.

Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Yüksel Kara

Darıca Kaymakamı”

 

Bu mesajla birlikte bir de özene bezene bir fotoğraf hazırlamış.

Ancak özenen bezene hazırlanan fotoğrafta ne mi yok?

Üzülerek ifade etmek isterim ki Darıca Kaymakamı Yüksel Kara’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı mesajındaki fotoğrafta Atatürk yok idi.

Sayın kaymakamım 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk idi.

 

Bu yazı toplam 1031 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi