HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Atatürkçüler neredesiniz?

Atatürkçüler neredesiniz?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı ile tanınan Müdafaa-i İslam Hareketi Başkanı Erdem Özveren’in, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Kocaeli Kitap Fuar’ında söyleşi yaptı.

Yaşanan olayla ilgili olarak bir tek CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

CHP’li Harun Yıldızlı yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, aydınlarımıza, insanların yaşam biçimine, Cumhuriyet değerlerine her fırsatta hakaret etmeyi kendine görev sayan Erdem Özveren’e hangi akılla söyleşi yaptırdınız? Daha önce ‘100 yıllık hesaplaşma sözlerimiz çarpıtıldı’ diye yaygara kopartan sizler, toplumu her fırsatta geren bu zatı gözden kaçırarak mı söyleşide ağırladınız? Sizden habersiz mi fuara girdi? Halkın vergileriyle düzenlediğiniz fuarda, halkın parasıyla halka hakaret ettirerek hangi duygunuzu tatmin ediyorsunuz? 

Daha 5 gün önce bu ülkenin aydını Türkan Saylan için ‘ölüm yıl dönümü sebebi ile bir bacağımızı kaldırıp 3 tur dönüp ruhuna yolladık’, kız ve erkek öğrencileri ayrı sıralarda oturtmaya çalışan bir okul müdürünün şikâyet üzerine görevden alınmasına ‘Azgın azınlık zafer kutluyor’, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı için ‘Erkeklerle tokalaşan bir kadın valinin ben neyini tebrik edeyim” yorumlarını yapan, tek tek festivallerin iptal edilmesi için çalıştıklarını açıklayan, insanlığa karşı içindeki kin ve nefretin tedavi edilmesi gereken bu kişi akli dengesi yerinde mi diye bakılması gerekirken, kalkıp söz sahibi yapılıyor, söyleşilerde ağırlanıyor.

Günümüzde olduğu gibi o dönemde de Atatürk, tarikat hocalarının Allah’ın emri gibi yansıttığı kendi yazıp çizdikleri ve halka uygulatmaya çalıştıkları aslında ne dinimizle ne Kuran-ı Kerim ile alakası olmayan işlere karşı büyük bir mücadele içindedir. Bizlerde şimdi Erdem Özveren gibi tiplere, tarikatlara, cemaatlere, kendi yazıp çizdiklerini din adı altında halka uygulatmaya çalışanlara karşı aynı mücadeleyi veriyoruz. Erdem Özveren kimdir? Ne sıfatla ağırlanmıştır? Söyleşide ne konuşmuştur? Eminim o söyleşi baştan sona videoya alınmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak o söyleşinin videosunu baştan sona yayınlayacaksınız ki bütün halkımız izleyip toplumun kılcal damarlarıyla oynayan bu zat ne demiş, ne konuşmuş öğrenecek” dedi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı’nın açıklaması ile ilgili söylediklerinin tümüne katılıyorum.

Ancak benim en çok merak ettiğim Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere Atatürkçü olarak bilinen STK’lar veya kişilerden neden kimse yaşanan bu duruma tepki göstermedi.

Müdafaa-i İslam Hareketi Başkanı Erdem Özveren’in, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Kocaeli Kitap Fuar’ına katılıp söyleşi yapması hiç mi sizleri rahatsız etmedi?

Bu kentte bu tiplerin bizlerin vermiş olduğumuz vergilerle ülkemizin kurucu ve kurtarıcısına hakaret edenlerin söyleşi yapmasını nasıl içinize sindiriyorsunuz?

 

Yaşanan bu durumdan bir tek CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı mı rahatsız?

 

Hani neredesiniz ADD, ÇYDD ve diğer Atatürkçü geçinen dernekler, STK’lar?

 

Son sözüm ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’a.

 

Herkes kendine yakışanı yapar.

 

 

 

Bu yazı toplam 1022 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi