HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

‘Adam kazandı’

‘Adam kazandı’

Türkiye siyaset tarihine geçen bazı sözler ve davranışlar vardır.

 

Bu sözlerden biri olarak tarihe geçen söz de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin ‘Adam kazandı’ sözüdür.

 

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı aday olan Muharrem İnce seçim süreci boyunca çok büyük bir performans ve başarı göstermişti.

 

Ancak seçim gecesi ne olduysa seçim süreci boyunca o alanlarda, mitinglerde olan Muharrem İnce gitmiş ortalıkta gözükmeyen bir Muharrem İnce ortaya çıkmıştı.

 

Seçim gecesi herkes seçim sonuçlarını an be an izlerken Muharrem İnce TV programcısı İsmail Küçükkaya’ya whatsapp’tan ‘Adam kazandı’ mesajı göndermişti.

 

‘Adam kazandı’ demek Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanması anlamına geliyordu.

 

Muharrem İnce 24 Haziran akşamı attığı o mesajla da kalmadı.

 

24 Haziran sonrası da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı söylediği sözler ve davranışlar sonrası Muharrem İnce ben ve birçok CHP’li bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

 

Muharrem İnce son olarak geçtiğimiz hafta bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için Kocaeli’ne geldi.

 

Kocaeli programı kapsamında Muharrem İnce’nin Gebze’de de bir dizi ziyaretlerde bulunacaktı.

 

Ancak Muharrem İnce’nin rahatsızlanması nedeniyle Gebze’deki ziyaretlerini yarıda kestiği gibi Gebze Eskiçarşı esnaf ziyaretini de alelacele yapmış.

 

Muharrem İnce’nin Gebze Eskiçarşı esnaf ziyaretini takip etmeye gittiğimde Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç ve Gebze ilçe başkanı İsmail Aşak ile bazı partililerin ilçe binasına giderken gördüm.

 

Murat Erinç ve İsmail Aşak İnce’nin rahatsızlanması nedeniyle Gebze’deki ziyaretlerini yarıda kestiği söylerken yüzlerinde ifade çok tanıdık geldi.

 

Evet, Erinç ve Aşak ile diğer partililerin yüzünde o ifade 24 Haziran akşamı Muharrem İnce ‘Adam kazandı’ mesajı sonrası ben ve diğer İnce’ye destek verenlerin yüzündeki ifadenin aynısı idi.

 

Muharrem İnce o ‘Adam kazandı’ mesajıyla sadece siyaseten kendisini zor duruma sokmadı.

 

O ‘Adam kazandı’ mesajıyla hem ülkenin geleceğini hem de bugün yaşanan tüm sorunlara, baskılara ve otoriter rejimin oluşmasını sağladı.

 

Memleket Partililer üzgünüm ama Muharrem İnce 24 Haziran akşamı bizlere yaşattığını sizlere sürekli yaşatacak gibi.

 

 

Bu yazı toplam 947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi