Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

YOKSULUĞUN KADIN HALİ

YOKSULUĞUN KADIN HALİ

 

Anlatacağım olay bir kurgu değil. Sanal bir hikaye de değil. Bir ana ile oğul arasında yaşanmış, gerçek bir dramdır. Bu haberi ilk okuduğumda inanmamıştım.İnanmak istememiştim.Sonra bu bir deyip inandım, olayı biraz düşününce genlerimden utanmaya başladım.Ruhum parçalandı.Sesim ve nefesim kesildi,isyan ettim ve içimden onlarca kez çığlık attım.Olay,içerik olarak Shakespeore’in oyunlarındaki dramatikliğe benziyor.Böyle şeyleri anlatmak ve yazmak öyle zor ki…İnsan yazarken ürperiyor. Siz okurların da okuduğunuz zaman bu yazıyı isyan edeceğimizi ve utanacağınızı biliyorum.Böyle bir olay gerçekten yaşanamaz.İnsan inanası gelmiyor.

 

-Ama bu hayat ve böyle şeyler maalesef yaşanıyor. Bu olay bir gazete haberidir.Bir anne ile oğlu arasında yaşanmış ve insanlığın yüz karasıdır.Daha çok açlığın,yoksulluğun olduğu sömürücü kapitalist ülkelerde yaşanır. İnsanlık tarihinde böyle kaç olay yaşanmıştır ki? Olayın baş kahramanı 23 yaşında genç bir delikanlıdır.Annesi ile babası 10 yıl önce ayrılmışlar.Anne bir süre sonra başka biriyle evlenmiş, bu evliliği de tutmamış.Olayın asıl püf noktası, o talihsiz günde oluyor. Genç adamın arkadaşları ona anasının bir hayat kadını olduğunu söylüyorlar.Genç adam önce inanmıyor,hangi insan inanabilir ki?

 

 

Kadının telefon numarasını veriyorlar.Genç adam kadınla telefonlaşıp buluşabilecekleri bir yer ayarlıyorlar. Ve genç adam oraya gidiyor.Karşısına çıkan kadının gerçekten öz annesi olduğunu görüyor.İnsanlığın kalbi yerinden çıkıyor genlerinden utanıyor.İnsanlık milyonlarca sessiz çığlık utancın ve kahrolmuşluğun tavan yaptığı an insanlığın en acı gerçeği yaşanıyor daha çok da annesi babası ayrılmış anasız babasız büyümüşlerin acı gerçeği bu olayı yazmak yetmez bu tür olayların yaşanmasına sebep olan sistemin yıkılması için mücadele vermek gerekir…Bu olayın mağduru olan böylesi büyük bir adaletsizliğin kurbanı bu hanım efendi çok zengin varlıklı ve imtihazlı birisi olmuş olsaydı başına böyle bir olay gelir miydi…Tabi ki hayır böylesi olaylar yoksulların işsizlerin yoksulluk yüzünden anası babası ayrılmış sözünü ettiğimiz bu tür çocukların başına geliyor ülkemizde ki geleneksel kültürde buna kadar diyor…Yoksulluğu işsizliği bilmeyenler bu olayı çok farkı  biçimde değerlendireceklerdir bu işin mantığını başka başka yerlerdir aracayacaklardır…Aslında bu konuyu hükümet değerlendirmeli mualefet partileri meclisde cevap kürsüsün den seslendirmelidir.Meclis de tartışılan hiçbir konu bu konudan çok daha önemli değil bu konuya sebep olan nedenler meclis de cevap bulduğu zaman Türkiye’nin bütün sorunları gerçek cevaplarını bulmuş olacaktır ve Türkiye’nin kötülük üreten bu kapitalist sistemi değişecektir.Bu sistemdir böyle … şeyleri üreten.

Bu yazı toplam 905 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi