BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Tecavüzcüler aklanamaz !..

Tecavüzcüler aklanamaz !..

AKP ve MHP’nin yürüttüğü af pazarlığında, “Erken evlilik/ küçük yaşta evlilik/akran evlilikleri mağdurları da yararlanacak” deniliyor.
   Burada yapılmak istenen düpedüz bir algı operasyonudur. 
Oysa, adına ‘evlilik’ kelimesi yapıştırılarak ne tecavüzün ne de çocuk tecavüzünün üstü örtülemez.
   Kamuoyuna bir yandan “Cinsel suçlar kapsam dışında kalacak” deniyor, diğer yandan çocuk yaştaki kızları tecavüzcüleriyle evlendirmenin yasal altyapısı hazırlanıyor.
   Bu nasıl bir ahlaktır ?
   Bu nasıl bir hukuki perspektiftir ?
   Bu nasıl bir vicdandır ?
   Bu nasıl bir toplumsal ahlak anlayışıdır ?
   Çocuk cinsel istismarı, TCK 103. Maddede, yani cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar (102-105) başlığı altında düzenlenmektedir. Dolayısıyla cinsel bir suçtur. Bu konuda bir af getirip, cinsel suçlar kapsam dışında kalıyor denilemez.
   Kaldı ki, Aralık 2019’da toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda 15 yaşındaki kız çocuklarıyla evlenen 60-70 yaşındaki erkekler affedilecek algısı oluşmaması için düzenlemeye yaş farkı getirilmesi tartışılmıştı.
   Yaş farkının 15 olması durumunda çocuk cinsel istismarı suçu nedeniyle cezaevinde yatan kişi sayısı sadece ve sadece 76’ya düşecek, diğerleri tahliye edilecekti.
   Görüldüğü üzere, cinsel istismar suçlarına af getirilmesi yetmiyor, akran ve genç kavramı ile de oynanarak kapsamı alabildiğine genişletilmeye çalışılıyor. 
   Çocuk tecavüzcülerine af getirilmesini isteyenler, ‘küçük yaşta evlenmiş, ancak erkek cezaevinde olduğu için mağdur olan aileler’den söz etmektedir. 
   Bunların bir bölümü, gerçekten de iyiniyetli bir biçimde, rızaya dayalı bir cinsel ilişki varsa kimsenin mağdur edilmemesini istemektedir.      Bu iyiniyetli kesimin üzerinde düşünmeyi ya da hatırlatmayı unuttuğu nokta ise evlilik yaşının kaç olması gerektiğidir. 
   Gerçekten de sorun, çocuklarla kaç yaşında cinsel ilişkiye girilebileceği ve kaç yaşında evlenilebilineceği sorusunda düğümlenmektedir.
   Anımsayalım;
   TCK’nin yürürlüğe girdiği 1 Haziran 2005’ten itibaren 15 yaşını doldurmamış çocuklarla girişilecek her türlü cinsel eylem yasaklanmış oldu. 
   Özcesi;
   Gerçek amaç, mağduriyetleri ve sayısını göz boyama amaçlı olarak abartıp öne çıkartarak çocuk tecavüzcülerine af getirmek ve bu yolla yasal evlilik/cinsel ilişki yaşını bir kez daha yok saymaktır.
   Sessiz mi kalalım...

Bu yazı toplam 1821 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi