BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Hasarlı binalar mı ?

Hasarlı binalar mı ?

 Marmara depremini yaşayalı 21 yıl oldu. Ama, bu kentte halen hasarlı binalardan söz ediliyor.
   Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın Marmara depremi nedeniyle hasarlı hale gelen binalar konusundaki bilgilendirmesi, ilginç ve de korkunç verileri bizlerle buluşturdu.
   Başkan, “28 adet ağır hasarlı bina var. Bin 474 orta hasarlı bina var. Ağır hasarlı binalardan 22'sinde halen 183 kişi yaşıyor” demiş.
   Diyor da, bu sorunu kim çözecek, ben mi çözeceğim ? 
   Anlamadığım bir şey var, 21 yıl önceki depremde ağır hasarlı duruma gelmiş binalarda yaşam nasıl devam ettirilir ki ?
   O binalarda yaşamın devam ettirilmesine merkezi ve yerel yönetimin sorumluları nasıl "göz yumar" ? Bu ifade ağır gelirse "nasıl izin verilir" diye de sorabiliriz.
   Ağır hasarlı binalar hakkında ayrıntı da veren Başkan Büyükakın, bu binaların dönüştürülmesi için adım atıldığında bina sahiplerinin dava açması sonucu sürecin uzamasından şikayetçi olup, sorunun köklü çözümü için 50 milyon TL'lik kaynak ayırdıklarının müjdesini verip, "Bu konuyu hep birlikte aşacağız” diyor.
   İyi de sayın Başkan, bu kenti 2004'ten beri sizin anlayışınız yönetiyor. Yoksa geçmişte bir beceriksizlik tespitiniz mi var ?
   Yok değilse, AKP'nin merkezi ve yerel yönetimi bu güce yeni mi erişti ?
   Marmara depreminin geniş bir coğrafyayı etkilemesi sonucu diğer illerde bu sorunun aşılmış ya da minimize edilmiş olması sizi hiç rahatsız etmedi mi bugüne kadar ?
   Malum, Başkan olmadan önceki süreçte Genel Sekreterlik yani ikinci derecede söz sahibi olunabilen  bir görev de üstlenmiştiniz !..

Bu yazı toplam 25551 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi