BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Haklı bir feryat !

Haklı bir feryat !

 Covid-19 salgınına karşın bir taraftan sıkı tedbirler alınırken bir taraftan da aşı için bilim insanları çalışmalarını sürdürüyor. 
   Ancak alınan tedbirlere bazı vatandaşların uymaması doğal olarak tepkilere neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde tepki gösterenlerden biri de, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş oldu.
   Sosyal medya hesabından tepki gösteren Başhekim Güneş, “Ne zaman yardımcı olacaksınız ?" Sorusuyla birlikte şu ifadeleri kullandı:
   "Covid-19 ile ilgili gerek sosyal medyadan, gerekse diğer kanallardan uyarıların her şekli yapılıyor. Etkili olup olmadığını, ne kadar etkili olduğunu veya ne kadar dikkate alındığını bilemiyorum. Son zamanlarda vakaların bu kadar artışı, yoğun bakım ihtiyacı duyan hastalarımızın artışı uyarıların etkili olmadığını gösteriyor. 
   Pandemi  polikliniklerinde saat gece 02.30'lara kadar devam eden kuyruklar bu kanıya varmamıza yol açıyor. Özet olarak şunu yazmak istiyorum; hergün kaybettiğimiz yakınlarımızın, dostlarımızın acı haberleri bizde etkili olmuyorsa, okullarına hasret çocuklarımızın, gençlerimizin ruh hali bize ders olmuyorsa, maddi ve manevi kayıplar bizim için önem arz etmiyorsa da, aylardır bu mücadelede ruhen ve beden perişan olan sağlık çalışanlarının daha doğrusu bu mücadelenin tüm kahramanlarının haline acıyın.
   Bu yolda her gün kaybettiğimiz, mücadelede hastalanıp daha iyileşme süresini doldurmadan cepheye koşanları düşünün. 
   Biz rahat yataklarımızda rüya âleminde yaşarken hastanede koridorlarında canlara can olmak için oda oda koşup perişan olan sağlıkçılarımızın halini düşünün. 
   Bu savaş bizim cephemizde bitmedi ve ilk günkü gibi aynı yoğunlukla devam ediyor. Alkışlar bitse de, övgü dolu kalemler kırılsa da mücadeleye devam ediyoruz.
   Ya siz ?
    Siz bize ne zaman yardımcı olacaksınız ?” 
   Bu haklı feryada "çok haklısınız hocam yanıtını verdikten sonra "söz, hemen yardımcı olacağız" demeyi çok isterdim. Ama, ne yazık ki bu gördüğüm kadarıyla mümkün olabilecek bir şey değil.
   Herkes öylesine rahat ki, sanki ölümlere yol açan salgın ve de bu salgınla canı pahasına mücadele edenler yokmuş gibi yaşam sürdürüyor.
   Elimden, "pes doğrusu" demekten başka bir şey gelmiyor ne yazık ki...

Bu yazı toplam 25454 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi