Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

SOL UZAKTAN NASIL ANLAŞILIYOR

SOL UZAKTAN NASIL ANLAŞILIYOR

 

Biz soluz , ülkemizde kin, nefret, adaletsizlik, ırkçılık ve gericilik değil barış, kardeşlik, dostluk, güzellikler olsun istiyoruz. Birlik beraberlik, bütünlük içinde yaşamak istiyoruz. Bizim soframızda ekmek, sevgi, hürmet var. Bizler demokrasi olsun herkes kendi istediği gibi ifade etsin, insanlarımız birbirlerini oldukları gibi kabul etsinler. Bizim ülkemizde diğer gelişmiş ülkeler gibi sanayi, tarım, çiftçilik, bilim, teknoloji, gelişsin , aydınlığa yürüsün, zenginleşsin ve bu zenginliği bütün insanlar barış içinde paylaşsın istiyoruz ne kötülük var bunda ? Bir kesimin devamı güçlü olmakla, kazanmakla övündüğü ülkemiz de bizler diyorum ki ağlayacaksak da hep birlikte ağlayalım ve hep birlikte gülelim istiyoruz ne kötülük var bunda ?

 

Bizler soluz, ülkede yaşayan herkes kadar seviyoruz, bu sevgimizin pratikte de bağımsızlık, özgürlük istiyoruz. Bunun için ölümü göze alarak mücadele veriyoruz. Bu yaşayan duyarlı herkes mücadelemizi görüyorlar. Bizler ülkemizi lafta sevmiyoruz. Ama bizlerin bu mücadelemizi tersinde görmeye çalışıyor, kara çalıyorlar onları herkes biliyor. Bu insanlar her zaman olmuştur. Bundan sonra da olacaklardır. Onların görevi emperyalizmi manavelelık yapmakta. Bizim görevimiz emperyalizmi kökünden sökmek ve dünyada ki tüm mazlum halkları onun pençelerinden kurtarmaktı bunda ne kötülük var ? Bizim mücadelemiz, sevgimiz lafta değil pratikte göz önündedir. Bu mücadelemizi yakın bir sevgili Deniz Gezmiş önderliğinde ABD emperyalizmin conilerini İstanbul’da denize döktüğünü gösterdik. O zamanda gözleri kör, beyinleri örümcekli, kalpleri çürümüş olanlar görmediler. Bizler için mukaddes olan vatandır vatansız yaşamaktansa ölürüz daha iyi. Bizim bu düşüncemize bu ülkenin halkı bilir. Bizler bu ülkede ne yapmışsak halkımız istediği gibi yapmışız. Bizler yalnız halkımızın önünde eğiliriz halka olan sevgimizi sadece halk tartışır bizler de buna saygı gösteririz. Bunun için kahrolsun ABD emperyalizmi yaşasın Türkiye halklarının birlik beraberliğini diyorum bunun neresinde kötülük ?

Bir kötülük varsa ben bu kötülüğü ömrümün sonuna kadar işleyeceğim ve bedelini de ödemeye hazırım. Bir defa daha söylüyorum “Kahrolsun Amerika tüm dünya emperyalizmi yaşasın Türkiye haklarının birlik beraberliği…’’

Bu ülke benim anam, babam, kızım, oğlum ve torunlarım gibidir gerisi fasarya… Bunun neresinde kötülük var?

Şimdi soruyorum, sol uzaktan nasıl anlaşılıyor? Uzaktan bakıp bizim gerçek yüzümüzü görmeyenler yakınımıza gelsinler konuşalım, tartışalım, ekmeğimizi suyumuzu paylaşalım, sarılalım, dost olalım bizim için bu ülkenin çalışan emek veren her yurttaşı kardeştir çünkü bu ülke kimsenin özel malı değil bu ülkede yaşayan herkesin ortak varlığıdır… bundan dolayı diyorum ki sadece solcular değil sağcılığı da dindarları da Kürtleri de ve Alevileri de emperyalizme karşıdır bunu biliyorum, bir şey daha biliyorum bu ülkenin tüm emekçileri bundan sonra hep birlikte bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı, emperyalizme karşı, gericiliğe karşı hep birlikte mücadele verecek bunda bir ayrımcılık mı var? Yıllar çok yıllar önce yazarlarımızdan Mahmut Makal yazdığı bir kitapta köylülerin çorapsız olduğunu yazmış. Niğde valisi kızmış, köpürmüş, cipine atlamış doğru o köye gitmiş kısadan anlatıyorum köylülerin ayalarını kontrol etmiş yanı başında duran Mahmut Makal’e “hani efendi çıplak ayaklıydı köylüler?” demiş. Vali gidip köylülerin çoraplı mı çorapsız mı kontrol ediyor.

                                                     

Bu yazı toplam 1072 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi