Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

RASPUTİN 5

RASPUTİN 5

Bu olay 29.yy  Rusya'sında yaşanmış bir olay... Üzerinde bu kadar durmamın nedeni o dönem yaşanmış olayların yenilginci olmasıdır. Tüm dünyada yankı  bulmasıdır 300  yüzyıllık çarlar dıktatöllüğünün tıkılıp yerine bir işçi devletinin kurulmasıdır. Dünyada infihal yaratan bu hadiseyi benim halkımında bilmesi gerekir. Gelecek  günlerde bu olay bize örnek olabilir. Yaşadığımız çağ  bilimde  teknolojide sanatta ve edebiyatta ileri anlamda arayışlar çağıdır. Türk halkının da bu çağa ayak uydurup uluslararası  camiyada söz sahibi olabilmesi için geçmişte yaşanmış bu tür olayları bilmesi gerekir. Söylemeye utanıyorum ama benim ülkem  hala bir üçüncü dünya ülkesi birkaç gün önce bu sözü bir Rus genarali söyledi. Bir haber kanalında  Rasputin 200 yüzyıl önce bu genaralin ülkesin de yaşamıştı ve bu ülkede yapmadığı razalet kalmamıştı. 
Bugün Türkiye yerinde sayarken Rusya bugün bir süper güç. Türkiye'nin geri kalmasının nedenlerinden biri de Rasputin gibi sahtekarların Türkiye'de sık sık ortaya çıkıp halkın geri kalmasına neden olmuşlardır. Halkımın bu tür sahtekarlara inanmaması içın anlatıyorum bu konuyu. Bu tür sahtekarlara inanan çok insanımız var hala. Bu insanları piskolojik tedavi gördüğüm zaman hastahanede görmüştüm cahosyete dediğimi il halk bu tür hokkabazları kolay kolay anlayamıyor. Rasputin bu konuda iyi bir örnektir. Yoksullukla sahte sofuluğu birleştirmiş halkı aldatmıştı. Sahte sofulukun tesirinde daha çokta  aydın sandığımız sosyete kalıyor. Sosyete Rasputin'i görme uvasını almak için ek konuşmak ve duasını almak için evinin önünde sıraya girmiştir. Sosyete kadınları  sık sık evlerinde davetler verip onu evlerine davet ediyorlar. Rusya'nın en kutsal kişisidir o. Ayıbın ve de günahın hiçbir önemi yoktur, onun için aklına geleni yapar ve dolu dizgin yaşar bu ahlaksızlığını.

Eleştirenleri çariçenin emirleriyle bertaraf eder, evi sosyetenin toplanma yeri olmuştur. Varlığından haberi olan yoksul hastalar, işzizler, kimsesizler, bakıma muhtçlar kapısında nöbet tutup ellerini ayakları öperler yoksulların ellerindeki üç beş kuruşta onun cebine girer. Türkiye'de de böylesi yüzlerce sahtakar ortaya çıkmış halkı kendilerin mahküm ettirmişlerdir. Rasputin çok ilginç bir insandır, sıradan biri değildir. Okuma yazması bile yoktur, kızı ismini  öğretmiştir o kadar. Okuma yazması olmayan birisinin dünyanın en büyük imparatorluklarından koca Rus İmparatorluğu'nun yıkılmasındaki önemine insanın aklı almıyor. Üçaydar  üçaydaçarı halkın gözünde sıvırlar  dokunduğu ve konuştuğu herkesi kendine kul köle eder. İstedigi insanı bir anda  şan ve şöhret sahibi eder, ağzından çıkacak iki cümle bir insanı yerin dibine sokacağı gibi devletin en yüksek akademisine çıkarır. Zamanın Rusya'sında yüksek bir makama gelmek için zaten bilgiye beceriye gerek de yoktur. Kurnassanız ve Rasputin gibi bir adamınız varsa istediğiniz işe sahip olabilirdiniz. Kapitalizmin olduğu ülkelerde  bu tür işler olağan işlerdendir. Bence Rasputin'i yüksek yerlere getiren en önemli şey çoçukluğunda varlıklı  kimseler tarafından aşağılanmışlığıdır.

Böyle olduğunu içine girdiği sosyeteden ve yüksek rütbeli bürokratlardan intıkam alışını görürüz. Köyünde yıkık dökük bir kulübede doğup büyüyen Rasputin çarın sarayına çıktığında kreme soğanla süslenmiş tuzlu ring balığından başka birşey yemez. Çoçukluğunda yüzünü göremediği eti beğenmez, sofrada herkes kibar olmaya çalışırken o kabalaşır hata zaman zaman çara kızar.

Devletteki halledilmesi gereken işleri  çariçe kanalıyle çara iletir. Bununla da yetinmez gittiği balolarda bulunduğu toplantılarda  çarın bilemediklerini bildiğini göremediklerini gördüğünü ve de yapamadık göndereceğim çünkü pek yakınlarını yaptığını söyler. Burası çok ilginçtir birgün kızlarına  sizi köye annenize göndereceğim çünkü pek yakında  şehirler karışacak. Benim de görevim bitecek tüm zenginlikler tükenecek vvvvve yönetime şeytanlar gelecek.        

Bu yazı toplam 3117 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi