BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Kocaeli, gözden mi çıkarıldı ?

Kocaeli, gözden mi çıkarıldı ?

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhur İttifakı'nın Kocaeli’nde lastik yakarak enerji üretip yandaş şirketlere para kazandırmaya çalıştığını savunarak, bu hamlenin kent halkı için kanser vakalarının artması anlamına geleceğini kaydetti.

   Ve, ilave edip "Biz şiddetle bu konunun karşısında olacağız" ifadesini de kullandı.

   Evet, Cumhur İttifakı'nın söz konusu yasa teklifini yani Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'ni şirketlerle beraber kurguladığı çok belli. İktidar bloku, şirketler ile kafa kafaya verip halkın malını, doğayı talan etme yoluyla dirilmeye çalışan bir anlayışa sahip. Bunun olabileceğine ise inanıyorlar. 

   Pes doğrusu diyebileceğimiz bu yasal düzenleme ile asıl yapılmak istenen ne, ona bakmak lazım.

   Kocaeli'ni yakından ilgilendiren bu bu teklifte bir madde var ki, çok iyi irdelenmesi lazım. O maddede, orman atıklarının, lastiklerin, çöpün yakılması suretiyle elektrik elde edilmesi planlanıyor. 

   Yani, ayrıştırılmayan maddeler vasıtasıyla üretilen elektriğin yanı sıra hava kirliliğinin ortaya çıkması söz konusudur.

   Bilim insanlarının vurgusuna göre, bu şekilde bir yakarak enerji elde etme girişimi 'biyokitle' tanımı içine alınıyor. Ve, bu son derece tehlikeli bir durum.

   Çünkü;

   Kocaeli’nde, özelde Dilovası'nda çok yüksek bir kansere yakalanma oranı var zaten.

   Sanayi tesislerinin halkın sağlığını tehlikeye attığını, kanser ettiğini ortaya çıkaran bilim insanlarının cezalandırılıyor olması yetmezmiş gibi, lastik yakarak enerji elde etmeyi düşünenler, Kocaeli halkına "zehir solumayı" layık görüyor.

   Özcesi;

   Bu yasayı tasarlayanlar, 500 bin lastiği Kartepe ilçesi sınırları içinde yakarak elektrik elde edilmesini ve buradan da şirketlerin para kazanmasını, Kocaeli halkının ise zehir solumasını öngörüyor.

   Teslim mi olacağız ?

   Sessiz mi kalacağız ?

Bu yazı toplam 3129 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi