Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

KAMELYALI KADIN 

KAMELYALI KADIN 

 Bir iki gün önce bir arkadaşımla  Kadıköy de antika eşyaların sergilendiği bir sergiye gitmiştik sergiden sonra  saaflara uğradık. Kamelyalı  kadın  isimli bir  roman  aldım . Kadıköyden  gebzeye  gelene kadar  yarısını okudum  roman  Paris in ihtişamlı  fahişesinin yaşamını  ve  trajik  ölümünü  anlatıyor. Bu yoldan ekmek parasını kazanmaya  çalışan  kadınların  hepsinin  ölümü  tarjik olmuştur . Su destisi su yolunda  kırılır  misali … Kadın ölünce  eşyaları  açık  arttırmayla  satışa çıkarılır  ilginç olan  şey  eşyalarının  hemen hemen hepsi  antikadır  ve  çoğunun  değeri  ölçülemez . Paris in sosyetesi  ve  para babaları  bu  eşyalardan  almak  için  sıraya  girerler  ve bu  sıradışı  kadının  şatavatlı  hayatını  tartışırlar  bir  fahişenin  bu kadar değerli  eşyalara  sahip  olması  çoğunu  çıldırtır . Dünyanın  her  yerinde fahişelik  yaparak  ekmek  parasını  kazanan  kadınlar  vardır  Türkiyede de var elbette  onları  savunduğumdan  değil  biliyorum ki bu  kadınlar istemeden  düşmüştürler bu yola  genelde çoğu yoksul  semtlerdendir ve  farklı  farklı  nedenlerden  dolayı  bu  çamurun  içine  düşmüştürlerdir 

Sayıları  milyonlarla   hesaplanacak kadar  çoktur . Çoğusu  eskilendikten, yıprandıktan sonra  dilenciliğe  başlarlar ve  öldükleri  zamanda çoğu  kimsesizler  mezarlığına  defnedilir . Bu  insanların  sorunlarıyla  ilgili  bir  roman  yazabilirim  benim  asıl  sorgulamak  istediğim  bu  insanların  neden  ve nasıl  bu çamura  düştükleridir ve giderek  de sayılarının  çoğalmasıdır  ikinci  bir  nedeni de hükumetlerin  ve  ülkenin  muhalefetinin  sendikaların  bu konuyla  neden  ilgilenmedikleridir konuşurlarken devamlı  ahlaktan faziletten  ve  demokrasiden  söz  ederler  ama  bu konuyla  ilgilenmezler  yani  demek  istiyorum ki  ülkemizin  en önemli  sorunudur  bu  konudur  halkımızı  asıl  rahatsız  etmesi  gereken  konuda  bu  konudur Bu  kötü  gidişata  bir  önlem  alınmazsa  3,5  yıl  sonra  bu ülkenin  caddelerini , sokaklarını,meydanlarını  bu  insanlardan  arındıramayız  bunu  düşünmek  bile  istemiyorum  şimdi  Hz .İsa ile  büyük  günahların  içine  girmiş  bir  kadının  ilginç  konuşmasını  sizlerle  paylaşmak  istiyorum  Hz İsa  da  diğer  peygambeler  gibi  sevgi  ve  merhamet  dolu  bir  peygamberdir  . Bir  gün   birisi  Hz  isa ya iyileştirdiğin  hastaları  nasıl  iyileştiriyorsun  diye  sorar  o da  başkalarının  yaralarından  aldığım  merhemi  başkalarının  yaralarına sürüyorum  der . O büyük bir günah  işlemiş bir kadına  günahın  büyük  ama  affedileceksin çünkü  sen çok sevdin  der  [yoruma açıktır]  İsa  da  bizler  gibi  bir  insandı  ama  insanlara  sert  ve  kırıcı  davranmazdı , öfkelenmezdi  bizler  İsa  gibi  neden davranmayalım  demek  istiyorum ki  insanları  sevelim  acılarına  merhem  olalım  birlikte  yaşamanın  en  önemli  sebeplerinden  birisi budur  bilmeliyiz  ki  ülkemizde  işlenen  bir  cinayete  bizi  de katkımız  vardır  bunu  bilelim  bize   karşı  yapılmasını  istemediğimiz  şeyleri  başkalrına  yapmayalım  . 

Sevgili  okurlar  dünya da iyiliğin  ve  kötülüğün  bilimi  bulunmuştur  birilerine  asla  kötülük  yapma  hakkımız  yoktur  sözünü  ettiğim  kamelyalı  kadın  romanın  bir  yerinde  diyor  ki  bana  servetlerini  yatıran  adamların  çoğunun  eşlerini  tanıyorum hepsi de benden hem güzel  hem  de  hamaratlar  ama  adamlar hepsi  kaba  ve  vicdansızdılar çünkü  hepsi  benimle  büyük  günahlar  işleyerek  eşlerini  aldatıyordular ben  bütün servetimimi  o ahlaksızların  servetinden  edindim ve çoğunun  yüzüne de hakaret ettim  hiçbirisi  de  aldırmamıştır  onların  çoğu  da servetlerini  kumardan,gayrimeşru yollardan edinmişlerdir  kendi  ülkemize  dönersek  ki  bizi  ilgilendiren  kendi ülkemizin sorunlarıdır  en çok çöken  kurumların başında  sile  kurumu  gelmektedir  yapılan  evlilikler bir  yıldan  fazla  sürmüyor  bugün bir  çok genç  kız ve erkek  ekonomik nedenlerden  dolayı  evlenmiyorlar bu konu da aslında çok kapsamlı  büyük  bir  roman  yazabilirim  son olarak bütün  bu çirkinliklerin  altında  eğitimsizlik,ekonomi  ve  adaletsiz  dağıtım  siztemi  yatmaktadır.

Bu yazı toplam 4562 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi