Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

Halka Hesap Vermek Mi?

Halka Hesap Vermek Mi?

 

 

Herkesin ağzında bir halkçılık., halk diye diye bu asaletli sözün cılkını çıkardılar. Adam gelene gidene verip veriştiriyor. Hesabı sorulmaya gelince ben bunun bir hesabı varsa halka veririm diyor. Çıkıyor işin içinden. Çünkü halka malka kimse hesap mesap vermiyor. Geçen gün bir gazetede bir yazarla yapılan bir röportaj okumuştum. Adama eleştiri konusunda ne düşünüyorsunuz diye sormuşlar. Kendinden emin şişinerek eleştirmekte ne oluyormuş ben hesap verecek olsam yalnız halka hesap veririm diyor. Böyle kestirip atmış

Bir yazar böyle yaparsa dokunulmazlıkları olan politikacılar neler yapmaz. Politikacılar azcık sıkıştılar mı muhalefette kim oluyormuş? Ben hesabı halka veririm diyor. Halkı haksızlıklarına, duyarsızlıklarına kalkan yapıyorlar son on beş yılda en fazla sükse yapan halkçı olmayıp halkçıymış gibi konuşan politikacılar oldu, halk reklamcıları… Özellikle politika camiasında böyle bir şey yok. Kimse halka falan hesap vermiyor. Halk hesap sormuyor ki. Halkımızın böyle bir geleneği, bilinci yok. Bundan dolayı siyasi iktidarı her türlü haksızlığı, duyarsızlığı yapıyorlar. Çıkardıkları anti demokratik kanunlarla halktan hesap sormak isteyenlerinde önlerini kesmişler.

Ben yarım asırdı hiçbir kimsenin halka hesap verdiğini görmedim. Bugünkü bu kapitalist sistem kökten değişmeden böyle bir şey olmaz. Generaller halka hesap mı verir. 12 Eylül Gibi fasit bir uygulamanın hesabını kim verdi halka. Sözde sanatçı takımı bile halkçı olmuş. Şımardıkça trafiği ihlal ediyorlar hesabı diyorlar bunun adına halk dalkavukluğunun deniyor. Ozanlar ozan ünlü Fransız yazar Victor Hugo halklar siz yalnızca ozanları dinleyin der. Ozanlar yol gösterici işlevlerini imgelerle vurgular. Her ülkenin bir takım sorunları var. Bu sorunlar çözülür arkasından yenileri çıkar. Bütün bu sorunları o ülkenin hükümetleri çözer. Türkiye’de bunun tam tersi olur. Bizde politikacılar sorunları çözmedikleri gibi sorun çıkarır.

Ülkeyi sorunlarla yönetmeye çalışırlar. Bu bir taktiktir denmiştir, faydası görülmüş taktiktir. Yapmadıkları işlerin hesabını nasıl olsa halka vermiyorlar. Veririz deyip işin içinden çıkıyorlar. Bu ülkede onlarca adaletsizlikler, yolsuzluklar yapıldı ki hesabını veren var mı? Yok… 

İşsizliğin, açlığın, cahilliğin hesabını halka veren var mı? Yok. Başını sokacak evi olmayanların, parasızlık yüzünden çocuklarını okula gönderemeyenlerin, sağlıksız beslenme yüzünden kanser verem olanların hesabını kim verecek? Politikacılar tabi, verirler mi? Yok. Hesabını verin dediğiniz zaman ne diyecekler? Halkta hesap sormadığına göre demek ki hesap mesap vermeyecekler. Türkiye ‘de ki yaşamda üzüntüden, kederden, gözyaşından başka bir şey yoktur. Halk inliyor ah, vah ediyor o kadar. Bu ülkede sadece açıkgözlerin, zenginlerin, halka hesap vermeyen politikacıların yaşama hakkı vardır.

 

 

Bu yazı toplam 894 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi