Dilek ALP

Dilek ALP

GELDİ GELİYOR…

GELDİ GELİYOR…

"İyi ve temiz bir vicdan, sürekli bir Yeni yıl Ruhudur."
Benjamin Franklin

2023 yolda.
Henüz başlamadıysanız, hedefleri, beklentilerinizi düşünmek ve yazmak için zaman ayırın şu günlerde.

İşte birkaç hedef konu başlığı:

1. Aile ve Arkadaşlar
2. Finansal
3. Sağlık
4. Kariyer
5. Tutkular

Geleceğimizi planlamakta zorlandığımız son yıllarda, hadi 2023 için hedeflerimizi gözden geçirelim tekrar; Unutmayın, hedeflerin oluşturulması biraz zaman ve çok sayıda sıradan çalışma gerektirecektir. Yıllardır yapmak istediğimiz ama asla hedef listemize girmeyecek gibi görünen şeyler var. Dilek olarak orada oturmaya eğilimlidirler veya "Bir gün" bunu yapacağım deriz sürekli.

En azından üzerinde çokça düşünülmüş veya gerçekten listeye alınmış önemli şeylere ulaşmanın bir yolu vardır:

Kendinizle bir randevu ayarlayın. Bir tarih ve saat yazın ve o zaman içinde gelecek yılın hedeflerini düşünmek dışında başka hiçbir şey yapmamaya hazır olun. Bu süreleri yaklaşık 1 ila 1,5 saat olarak ayarlayın.

Kendinize ilk olarak “2023 nasıl olacak?” diye sorun. Hayatın sizin için önemli olan her alanı için bunu yapın. Lütfen yukarıdaki basit listeden başlayın ve genişletin veya değiştirin.

Başarılı bir yıl geçirmekle ilgili her şeyi düşünmeye ve yazmaya çalışın. Hedefleriniz ile ilgili kendinizle ilk seansınız sadece bunu içersin.

Evet, ilk seans biraz karmaşık ve anlamsız geçebilir, dağınık da olabilir. Rastgele düşünceleriniz ve organize olmayan düşünceleriniz olacak, bu doğal, onları yazacaksınız. Yazdığınız zaman hedefleriniz biraz daha şekil alacak ve kesinlik kazanacak.

Hedefleri yazmak savaşın yarısından fazlasıdır. Diğerlerinden ışık yılı önde olacaksınız. İnsanların yüzde 95'inden fazlasının hiçbir zaman hedeflerini yazmaya başlamadığını biliyorum. Sözde kalan hedefler, hayalden öteye gidemez bunu unutmayın.

Ardından, gözden geçirilecek bir veya daha fazla oturum daha ayarlayın ve önemli öğeler hakkında gerçekten düşünün, bu düşünceleri düzenleyin ve 2023 yılı başlarken gözden geçirmeye hazır hale getirin.

Yazılı hedefleri sık sık, tercihen her gün gözden geçirebileceğiniz bir yere koyun. Eklemeler yapabilirsiniz. Size iyi gelen ve yeni fikirlerle ufkunuzu geliştiren insanları etrafınızda tutun. Bu yıl ailene daha çok vakit ayır, arkadaşlarınla mutlu anılar biriktir, kendine daha iyi bak, doğru beslen, hayvanları koru ve çevrene saygı duy… İyi bir insan olmak için çok sebebin var!
2023 yılına bir şans ver ve tüm sürprizleri bu yıl bol bol yaşa!

2023 işte geliyoruz!

Bu yazı toplam 7135 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Dilek ALP Arşivi