BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Emin olmak gerek, değil mi ?

Emin olmak gerek, değil mi ?

Dünyada ve ülkemizde uzun süredir etkisi hissedilen, binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan Coronavirüs salgını, doğal olarak herkesi psikolojik açıdan etkiliyor.

   Ve tabi ki biz gazetecileri de...

   Bizler, meslek gereği en fazla risk alarak yaşamak zorunda kalanlarız. Hele ki haber muhabirleri. O yüzden, bu salgından nasıl etkilendiğimiz elbette çok önemli.

   Salgın yaşanan günlerde nereden nereye geldik ? 

   Son durumumuz nedir ? 

   Kendimiz, ailemiz ve etrafımız ne kadar risk altında ?

   İşte bu sorulara aradığımız yanıtı bulmak için her şeyden önce test yaptırmamız gerekiyordu. Bunun için meslek örgütümüz Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülük etti. İl Sağlik Müdürlüğü ile temasa geçip bizler için tarama amaçlı test yapılmasını sağladı.

   Çarşamba günü test yaptırmak için İzmit Seka Devlet Hastanesi Covid-19 Polikliniği'ne gruplar halinde gittik. Test yaptıracak her kişi için bilgi formu dolduran görevliler, ateşimizi de ölçtükten sonra bizleri teker teker bir odaya aldı. Orada, bir bölmeyle izole edilmiş kısıma oturduk ve bölme dışından bir hekim müdahale edip test çubuğu ile hem boğaz hem de burnumuzda numune alındı. 

   İşlem böylece sona erdi. Sonuç ise 2 günde çıkıyor. Biz de, sonuçları bugün alacağız. e-nabız yoluyla cep telefonumuza SMS olarak bilgi gelecek. 

   Test sonucu pozitif ise bugünden sonraki yaşamımız yeniden şekillenmiş olabilir. Yani, bir pozitif vaka isek karantina günleri başlayabilir.

   Test öncesi de önemliydi elbet...

   Hastane önünde 15 dakikalık bir bekleme süreci yaşadık. O sürede, doğal olarak aklımızda deli sorular oluştu. Ama, bilimsel zorunluluklara uyma kabulü bu deli soruların yanıtıydı.

   Kendimizi, eş ve çocuklarımızı, ailemizi, yakınlarımızı, dost ve meslekdaşlarımızı korumak adına önemli saydığımız bu test zorunlu bir adımdı ve o adımı attık. 

   Söz konusu adımı atmamıza ve de sonuç almamıza yol açan NTV temsilcisi dostumuz Cemal Kaplan başkanlığındaki Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetimine, İl Sağlık Müdürlüğü'ne, testi gerçekleştiren doktor ve yardımcı sağlık personeline teşekkür ederiz.

   Daha sağlıklı günlerde birlikte olmak temennisiyle...

Bu yazı toplam 1919 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi