Ahmet Rıdvan

Ahmet Rıdvan

Deli Sorular

Deli Sorular

Sade bir vatandaş olarak aklıma gelen bazı sorular var.

Partinin başında, örgütün kabul etmediği bir kişi inatlaşarak ne kadar süre oturabilir?

Kurultay yap deniyor. Gerçekten kendi kararıyla yapabilir mi? Grup toplantılarında önüne konulan metni okuyan bir kişi, yukarıdan emir gelmeden böyle bir karar alabilir mi? Emirle gelen, emirle hareket etmez mi?

Acaba Bay Muhalefet olarak sokağa çıkıp halktan destek alacak güce sahip mi? Buna inanıyorsa neden sokağa çıkmıyor?

Seçilmiş yönetimin adamları sürekli iktidar partisini hedef alan açıklamalar yapıyor. Başkanlık sisteminde iktidar partisinin eski anlamıyla bir önemi kaldı mı? Asıl sorun gerçekten iktidar partisi mi?

Birçok belediye başkanı, siyasetçi, gazeteci, iş insanı ve sanatçı neden tutuklu?

Yapılan tüm operasyonlarda sonuç aynı yere çıkmıyor mu?
Beklenti alınır, gerçekleşme satılır. İlk günlerde büyük etkiler yaratan gelişmeler neden zamanla sıradanlaşıyor?
Piyasalar neden her seferinde yeniden dengeye geliyor?
Aslında dünyayı borsalar mı yönetiyor?

Savaşlar bile neden bir süre sonra sıradanlaşıyor? İnsanlık en büyük felaketlere bile alışabiliyorsa, yeni dünya düzeninde bitmeyen savaşlar normalleşiyor mu?

Yarın komşularımızdan biriyle savaşa girsek ne olacak? İlk günlerde büyük korkular yaşanacak. Peki sonra? Bir süre sonra hayat normale dönüp borsalar yeniden rekorlar mı kıracak?

İnsanlar için yaşamak nedir? Sadece karın doyurmak mı? Güvenlik, adalet, huzur, umut, gelecek hayali, itibar ve özgürlük gibi beklentilerin hiç önemi yok mu?

Anayasa delinirse ne olur? Devletlerin yönetimi keyfe keder hale gelebilir mi? Kurallar sadece sıradan vatandaşlar için mi vardır? Bunun hiçbir sonucu olmaz mı?

Bu sorular neden aklıma geliyor?
Onu da bilmiyorum. Bu da bir soru mesela.

Neyse,

Bugünlük başka sorum yok sanırım.

Bu yazı toplam 95 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Rıdvan Arşivi