BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Bu alanlar çoğalmalı

Bu alanlar çoğalmalı

   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin (KBB) AKP'li yönetimleriyle aram hiçbir zaman iyi olmadı. Dünyaya bakış açım, siyasal, ekonomik ve sosyal tercihlerim dolayısıyla KBB'yi yöneten AKP zihniyeti ile hep karşı cephelerde olduk.
   Bu nedenle, halkın yaşamını kolaylaştırıcı sosyal ve ekonomik tedbirleri almak yerine sermayenin çıkarlarını kollayan genel tercihler eksenindeki işlerini hep ve acımasızca eleştirdim. 
   Bu fikrim ve tavrımdan da vazgeçmeyeceğim, çünkü toplumsal görevlerimden biri (tam olarak yerine getirip getiremediğimden bağımsız olarak) iktidar olan gücün yapamadıklarını ve yanlışlarını bulup, ortaya çıkartıp düzeltilmesi için kamuoyu oluşurulmasına katkı sağlamaktır.
    Bu arada, AKP zihniyetinin bir yandan da doğal zenginlikleri ulusal ve uluslararası sermayeye peşkeş çektiğine (Kazdağları gibi) olan tanıklığım sürecek.
   Süreç böyle devam ederken, AKP'deki yerel dinamiklerin lokal olarak yarattığı nefes alıcı alanları görmezden gelmek elbette olamazdı, olmamalıydı tabi ki.
   O alanlardan biri Uzuntarla sınırlarındaki Ormanya.
   Ormanya için "Avrupa'nın en büyük doğal yaşam alanı ve parkı" denmişti. Görünce, bu tezin doğruluğuna inanmakta zorlanmadık.
   Çünkü, 2 bin dönüm alan üzerine kurulu bu alanın etrafını komple dolaştığınız zaman 8 kilometre yürümüş oluyorsunuz.
   KBB projesi olan Ormanya Doğal Yaşam Alanı ve Tabiat Parkı'nı besleyen 5 dere ve 18 gölet var. Alanda, 77 türden 872 hayvan barınıyor.
   Kuruluş gideri yüksek olan Ormanya'nın girişinde ücret ödemiyorsunuz. Personel gideri dışında çok gideri olmayan bu doğa harikası yerde 68 personel görev yapıyor.
   Alanı, isterseniz yürüyerek, isterseniz golf arabalarıyla dolaşabiliyorsunuz. Gezinti yolunun sağı ve solunda doğal alanlarında yaşayan her cins canlı hayvan görünce, doğada kimin kime daha fazla zarar verdiğini sorgulamadan yapamıyor insan.
   Nefes alınacak ender alanlardan biri ve en büyüğü olan Ormanya, bu kent için şanstır ve o dokuyu mutlaka görmek gerekir.
   Şiddetle tavsiye ederim...

Bu yazı toplam 1381 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi