BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Birliğin gücü görülmeli

Birliğin gücü görülmeli

 DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, hafta sonunda Gebze'nin havasını ısıttı.
   Binlerce işçi Trafo Meydanı'ndan kent meydanına kadar yürürken, sık sık sınıf kavgasının asıl nedenini anlatan “İşçiler açken patronlara huzur yok” sloganını kullandı.
   Tabi ki, “MESS şaşırma sabrımızı taşırma” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları da sınıfın kararlılığı konusunda ipucu veriyordu.
   Sınıf ve dostları, uzunca bir aradan sonra bu kadar yoğunlukta alana inince umuda yeni bir aşı da yapılmış oluyor.
   Mitingin konuşmacılarından DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, metal patronlarının hükümetten, işçisinin ise birlik ve örgütlülügünden güç aldığını anımsatırken, kararlılık vurgusu yapıyordu.
   İşçiler, bu hamleyi, “Başkan bizi greve götür” sloganıyla karşılarken alan bayram yeri gibiydi.
   Mitingin diğer konuşmacısı olan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise metal işçisinin karşısındaki cepheleşmeyi 
“Sermaye, metal patronları, burjuvazi ve işçi düşmanı AKP" olarak tanımladı.
   Yani, bir kutsal ittifaka karşı mücadele verildiğinin altını çizerken, 41 fabrikada çalışan on bin işçi adına sürdürdükleri görüşmeler sonunda grev aşamasına gelindiğini bir kez daha vurguladı ve grev tarihi olarak da 5 Şubat'ı işaret etti. 
   Çerkezoğlu ve Serdaroğlu'nun sözlerini "grev sloganlariyla bütünleyen metal işçisi, bu kez istediğini almakta kararlı gibi duruyor. Tabi ki, sektörde örgütlü diğer sendikaların duruşu ve tavrı da yeni dönem kazancının ne olacağının belirlenmesinde önemli.
   Umudum odur ki, sektörde örgütlü üç ayrı sendikanın da ortak hedeflere kilitlenip, birlikte hareket etmesidir.     Aksi halde, işçi sınıfı açısından kazanım bir başka bahara kalır.    
   Önceki dönemlerde olduğu gibi...

Bu yazı toplam 1454 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi