Tuncer Altunbulak

Tuncer Altunbulak

ANNELER VE ÇOCUKLAR

ANNELER VE ÇOCUKLAR

 

Annem geçmişi hakkında hiç konuşmazdı. bir kadın için çok önemlidir bu durum bu ülkede benim annem gibi milyonlarca kadın var ama toplum olarak bu sorunun öneminin farkında değiliz. Neden böyledir diye bütün erkeklerin bu soruyu kendilerine sorması gerek. Milyonlarca kadın gibi Annemde geçmişe ait anılarını anlatanları dinlemezdi bu bir tez konusudur. Sosyal bilimci olmak isteyenlerin bu konuyu araştırmaları gerekir bu konu çok katmanlı ve derinlikli bir konudur. Annemden söz etmemin nedeni. Benim hayata intibak etmesini annemdi mesela annem yine milyonlarca kadın gibi geçmesini itiraf edenleri dinlemezdi ve bu konu anlatmayın derdi yine de ısrar eden olursa oraya konuyla ilgisi olmayan sözler söyler ortamı paralize ederdi bunda da başarılı olamazsa o ortamı terk ederdi.

Sevgili annemin genç kızlık döneminde neler yaşadığını bilmiyorum bildiğim tek şey kapalı bir aile ortamında olması annemin babası ön yargılı despot kaba bir adammış evlendikten sonra yaşadıkları yoksullukları ve acıları birlikte yaşadık. Büyük bir iç sıkıntısı vardı onu o sıkıntıyla birlikte torağa koyduk bunları bizim toplumsal yaşantımızda kadın yerini işaret etmek için anlatmaya çalışıyorum toplumsal hayatımızda kadın yerini merak etmeyenler bilsinler istiyorum bu anlamda kadınların önemli görevlerinden biri çocuklarla babalar arasında köprü görevi yapmaktır bizim ülkemizde çocuklar anneleri aracılığıyla babalarına ulaşırlar meslek seçme , evlenme dahil her konu da böyle bir durum. ( Bu asırda bile )

Bu sorun bu ülkenin bence en önemli sorunudur en başta demokrasi konusu bu soruna bağlı çünkü demokrasinin olduğu ülkelerde böylesi sorunlar olmaz Türkiye’de böylesi bir sorunun verdiği demokrasinin anlamına gelir ben ve kardeşlerim annem aracılığıyla evimizin  kralı babamıza ulaşırdık. Böyle diyorum ya babamla şöyle bir kez olsun ağız tadıyla bir defa oturup sorunlarımızı konuşamadık rahmetli çok istediğim halde başıma elini sürüp gözüme bakıp benim güzel ve zeki oğlum demedi şımaracağımdan onu dinlemeyeceğimden korkuyordu sistemi idare edenler onu böyle yetiştirmişlerdi insanlarda güvensizlik yaratan eğitim sistemlerinin.

Çirkinliği böyle zayıflıklar yaratır Türkiye’de eğitim sistemi böylesi insanlar ortaya çıkarmak için hazırlamışlardır hep bu günkü eğitim sistemi böylesi insanlar ortaya çıkarmak için hazırlamışlardır hep bugünkü eğitim sistemini araştırın bunun böyle olduğunu göreceksiniz. Orta okul sıralarında okul müdürü yanımda babama senin oğlun aklını kaçırmış bu adam okumuz al bunu götür sığır çobanı yap dedi zavallı babam o geri zekalı cahil adama karşı beni savunmamıştı o gün aşağılanma içinde babam gibi edilgen biri olmayacağıma itaat etmeyeceğime karar verdim o gün bu gün bu kararımı sürdürüyorum.

Ben şair değilim duygularımı , dertlerimi ve istediklerimi şiir yazarak anlatamıyorum resimlerle de anlatamam Ressam da değilim , dansçı olmadığım için dansla da anlatamıyorum. Ben yazan bir insanım yazarak anlatmaya çalışıyorum bu sözler Mozart’indir bu dahi müzisyen ben müzisyenim sorunlarımı ve duygularımı müzikle anlata bilirim diyor. Babamın Mozart gibi birisi olmasını çok isterdim. İçinde Mozart’ın taşıdığı duygular gibi duygular taşırdı. Köle ruhluydu bunları dışa vuramazdı bundan dolayı. Cahilin muhabbetinden alımın hayalleri çok da önemlidir diyorum. Babalar ve oğullar arasında yaşanan bu kuşak çatışmaları demokrasinin olduğu ülkelerde artık yaşanmıyor bizim gibi geri kalmış ülkelerde yaşanıyor bu çağ dışı tutum en çokta annelerin üzülmesine sebep oluyor. Sırası gelmişken söyleyeyim ünlü Rus yazarı Turgenyev’in babalar ve oğullar isimli muhteşem bir kitabı var. Bütün sorunları yazar bütün detaylarıyla anlatıyor gerçekten okunması gereken bir eser.

Bu yazı toplam 1187 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncer Altunbulak Arşivi