BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Virüs gölgesinde 1 Mayıs

Virüs gölgesinde 1 Mayıs

Dünya, ülke ve doğal olarak da yaşadığımız kentlerin en önemli ve öncelikli gündemi Coronavirüs (Covid 19) ile yaşamı öğrenmek ve virüsten korunmak için alınması gereken önlemleri yok saymamaktır.
   Bu krizin ülke düzeyinde yönetimi için oluşturulan BİLİM KURULU, bu süreçte yaşamımızı belirleyen tüm kuralların düzenleyicisi oldu. Ancak, disipline edilmiş bir yaşam biçimine alışkın olmayan halkımız, yaşam riskini hiçe sayarak hareket edebiliyor.
   Öte yandan, halk, sağlığını koruma telaşı içine itilirken talana daha fazla yol açan anlayış bu ve benzer konulara karşı çıkan direniş anlayışını bastırmak için de elinden geleni yapıyor.
   Önümüzdeki günler, dünyada olduğu gibi Türkiye işçi sınıfı açısından da çok önemli.
   1 Mayıs, bilindiği üzere uluslararası birlik DAYANIŞMA ve mücadele günüdür. Ülkemizde de EMEK, DAYANIŞMA VE MÜCADELE günü olarak kutlanıyor ya da şartlar ne olursa olsun kutlanmaya çalışılıyor.
   Salgına karşı mücadelenin yükseltilmesi gereken şu günlerde, fabrikaların önemli bölümünde
üretim durmadı ve çalışma tüm hızıyla sürüyor. 
   Salgından etkilenip etkilenmediği belli olmayan işçiler üretim alanlarında bulunmaya zorlanırken, ne yazık ki yönetim kadroları evden çalışma yöntemine tabi tutuluyor.
   Öyleyse, işçi sınıfının 1 Mayıs'ı  bulundukları alanda kutlama konusundaki doğal hakkına karşı çıkmak da neyin nesi ?
   İşçiler, 1 Mayıs’ta taleplerini özgürce dile getirmek istiyor. Devlet, sadece sermaye için çalışmıyorsa bu talebi dikkate alıp, söz konusu isteğin karşılanmasına yönelik düzenlemeyi ya da düzenlemeleri daha fazla vakit geçirmeden yapmalıdır.
   Patronlar, salgın sürecini fırsata çevirmek için her yolu deniyor. İşçiler ise bu koşullarda fabrikada çalışmayı sürdürüyor. Öyleyse, işçiler 1 Mayıs kutlamalarını doğal olarak işyerlerinde yapabilmelidir.
   Devlet-vatandaş ilişkisine sınıfsal çıkarlar açısından bakılmıyor deniliyorsa, toplumsal moralin yükseltilmesi ve işçilerin en kötü şartlarda nile çalışmaya motive edilebilmesi için 1 Mayıs'ın işyerlerinde özgürce kutlanmasının önü açılmalıdır.
YAŞASIN 1 MAYIS sloganlarından çekinilmediğini göstermenin tam zamanıdır...

 

Bu yazı toplam 2772 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi