BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Şu düğün !..

Şu düğün !..

 Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Covid 19 salgını sürecinde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Kocaeli Valisi Serdar Yavuz hakkında da suç duyurusunda bulunuyor.

   Bu çok önemli. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve bilim kurulu üyelerini de kapsıyor.

   Suç duyurusuna konu olay, AKP milletvekili Cemil Yaman'ın oğlunun 1500 davetli ile yapılan düğünü. Sosyal mesafenin korun(a)madığı bu düğün kamuoyuna yansıyınca birden ülke gündeminin ilk sırasına oturdu.

   Öyle ya;

   "Maske, mesafe, hijyen" diyerek toplumun geleneklerine ilişkin tüm etkinliklerin kısıtlandığı, çoğunlukla ertelendiği ve bazılarının ise yasaklandığı bir dönemde, söz konusu AKP'li milletvekilinin düğünü olunca, hiçbir yetkili ağzın sosyal mesafe konusunu dillendirdiği görülmedi.

   Bu durum, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkla buluşmalarında da böyle. O nedenle, söz konusu suç duyurusu önemli. 

   İlgili isimler, 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu maddeleri gereği "GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK" ile suçlanıyor. Hukukçular da, pandemi dolayısıyla alınan kararların herkes için bağlayıcı olduğunu ifade edip, düğünde ortaya çıkan tablonun söz konusu suç unsurunun oluştuğuna kanıt gösterilebileceğini savunuyor.

   Bu suç duyurusu işleme konulur mu ya da konulmaz mı bilemiyorum. Derdim de bu değil zaten. Önemli olan, ülke ve halk sağlığına ilişkin alındığı ifade edilen ve yaşamı bütünüyle sınırlandırılan kararlar kimin için geçerli kimin için geçerli olmadığının bilinmesidir.

   Şu düğünün önümüzdeki günlerde çıkması muhtemel yeni toplumsal, hukuksal, sosyal, siyasal sonuçlarını gerçekten çok merak ediyorum.

   Siz etmiyor musunuz ?

Bu yazı toplam 1812 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi