BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Sorumlular hesap verecek mi ?

Sorumlular hesap verecek mi ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk evinde görev yapan Serap Yılhan'ın 'onuru' için intihar etmesi, bir çok insanı derinden sarstı.
   Peki niye, ne olmuştu da Serap hoca intihara sürüklenmişti ?
   Çocuk evinde barınan çocuklara devlet tarafından gönderilen paralar, çocuklar için kullanılmıyordu ve Serap hoca da bunu görmüştü.
   İlgili birimlere şikayet ettiği kurum müdürü ve satın alma müdürü hakkında soruşturma başlatıldı. Müdürler hızla emekli edilirken, Serap hoca da açığa alındı.
   Sonrasında bunalıma giren ve “Ben suçsuzum, bana komplo kurdular” ifadelerinin yer aldığı 2 mektup bırakıp yaşamına son veren Serap hoca 48 yaşında ve 2 çocuk annesiydi. 
   Gebze’deki evinde kendini doğalgaz borusuna asarak intihar eden Serap hocanın başına gelenler ve bu trajedinin sonuçları çok üzücü.
   Hal böyleyken, Kocaeli Valiliği'nin yaşanan olaya 'şaşı bakışı' üzücü olduğu kadar hayret verici.
   Valilik, konuyla ilgili açıklamada özetle şu ifadelere yer veriyor:
   "Merhum Serap Yılhan hakkında 18.12.2018 tarihinde CİMER üzerinden Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na ayrıca 16.11.2018 tarihinde yine CİMER üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yapılan şikayet sonucunda, Savcılık tarafından 05.02.2019 tarihinde başlatılan Adli Soruşturma ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı denetçileri tarafından başlatılan idari soruşturma vardır. Merhum Serap Yılhan tedbiren 26.03.2019 tarihinde açığa alınmış olup yargı ve soruşturma süreci devam etmektedir. Adli ve İdari soruşturmaların devam ettiği süreçte bu üzücü Müessir olay meydana gelmiştir. Merhum Serap Yılhan’a Allahtan rahmet, Ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz."
   Kocaeli Valiliği ile Bakanlık soruşturmaları mevcut sonucu değiştirir mi ?
   Sorunun yanıtı doğal olarak 'değiştirmez' olacak.
   Ama, yine de bu soruşturmalarda ortaya çıkacak sonuçların ısrarla takipçisi olacağız.

Bu yazı toplam 1563 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi