BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Önemli yatırımlar

Önemli yatırımlar

Koronavirüsle mücadele sürecinde, nitelikli sağlık tesislerinin değeri çok daha iyi anlaşılmış durumda. 

Bu açıdan baktığımızda ve resmî ağızların dediğinı doğru kabul edersek, kamu ve özel sektörde sahip olunan sağlık tesisleri ve devam eden yatırımlarla önde gelen iller arasındayız.

Denilen o ki, mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda planlanan yatırım ve proje çalışmaları sayesinde ilimizde yepyeni sağlık merkezleri birbiri ardına hizmete giriyor. 

Tüm ilçelerde hastaneler, 1. basamak sağlık kompleksleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ve Acil Sağlık istasyon inşaatları pandemi süresi boyunca hız kesmeden devam etmiş. Ve bu projeler büyük çoğunlukla bu yıl içinde tamamlanacak(mış). 

Böyle olursa elbet kent nüfusunun bu alandaki ihtiyacına yeterli yanıt verilebilir. Ama, çoğunluğu özel sektör yatırımı ise vay halimize.

Hasta garantili işletme sözleşmeleri bir yana bırakılırsa, son teknolojik sistemlerin kullanılacağı Kocaeli Şehir Hastanesi tamamlandığında tablo biraz daha değişecek.

Bu ifade, yetkililerin...

Şehir Hastanesi, kaliteli ve etkin sağlık hizmeti sunmasının yanı sıra aynı zamanda 5 bin kişiye iş imkânı sunacak(mış). Bünyesinde bulunan 6 hastane ile özellikle cerrahi alanda dünya standartlarında hizmet vermek üzere dizayn edilecek olan merkez, aynı zamanda kentimizin sağlık turizmine de önemli katkılar sağlayacak(mış).

Şimdilik, "öyle olsun bakalım" demekle yetinelim.

50 yataklı AMATEM ile 30 yataklı ÇEMATEM projelerinin de halen yüzde 40’ı tamamlanmış durumda.

Bu arada, İzmit, Gölcük, Başiskele, Kartepe ve Kandıra'da 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları'nın yapımı da hızla devam ediyor.

Yeni Gölcük Devlet Hastanesi inşaat çalışmaları da hızla devam ediyor. Yüzde 52’si tamamlanan inşaat, bittikten sonra 300 yataklı bir hastane olarak sağlık hizmetlerine önemli katkı sağlayacak. 

30 yataklı servis, 7 yataklı yoğun bakım, 14 poliklinik odası bulunan 

Karamürsel Devlet Hastanesi Ek hizmet binasın tamamlandığında toplamda 87 yataklı olacak. 

Kartepe'de hizmet verecek olan Toplum Tuh Sağlığı Hizmet binası,

Semt Polikliniği'nin bulunduğu alanda yapılıyor.

Darıca ve Gebze'de, 1. Basamak Sağlık Kompleksleri ile daha kaliteli ve hızlı hizmet verilmesi hedefleniyor. 

Darıca'nın ihalesi tamam. Kompleks içinde İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Fevzi Çakmak Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Bayramoğlu Aile Sağlığı Merkezi hizmet verecek. 

İçerisinde Yenikent Sağlıklı Hayat Merkezi, Dicle Aile Sağlığı Merkezi, 112 İstasyonu yer alacak olan 

Gebze 1. Basamak Sağlık Kompleksi ihalesi de tamam.  

İl genelinde aile sağlığı merkezleri de yenileniyor.

Ve, yeni yatırımlar...

İl genelindeki sağlık yatırımları, tüm ilçelerde arsa tahsis, imar ve proje çalışmaları olarak sürüyor. Birçok yatırım planları üzerinde yapılan yoğun çalışmalar tamamlanmak üzere. 

Yatırımda yer alan veya projeleri tamamlanarak yatırıma alınması beklenenleri 65 Üniteli Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 200 Yataklı Çayırova Devlet Hastanesi, Akse Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi, Derince Yenikent Toplum Sağlığı Merkezi ve Şehit Kaan Emre Aile Sağlığı Merkezi, Kocaeli 75 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Gölcük Yüzbaşılar Aile Sağlığı Merkezi, İzmit Erenler Tuana Aile Sağlığı Merkezi, İzmit Gündoğdu Aile Sağlığı Merkezi, Körfez Kuzey Aile Sağlığı Merkezi, İzmit Cedit 1. Basamak Sağlık Kompleksi ve 50 Üniteli Gebze Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak sıralayabiliriz.

Özcesi, "bu kentte yaşayanlara karada ölüm yok" mesajı verilmek isteniyor.

Yaşayarak göreceğiz...

Bu yazı toplam 2289 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi